Ministrul Eduard Novak ia poziţie în incidentul declaraţiilor xenofobe la adresa lui Marius Şumudică

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, intervine în incidentul declaraţiilor xenofobe la adresa lui Marius Şumudică: „Comportament inacceptabil şi de netolerat, mai ales în contextul în care sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc”.

1667 afișări
Imaginea articolului Ministrul Eduard Novak ia poziţie în incidentul declaraţiilor xenofobe la adresa lui Marius Şumudică

Ministrul Eduard Novak ia poziţie în incidentul declaraţiilor xenofobe la adresa lui Marius Şumudică

Novak a declarat luni referitor la „incidentul cu implicaţii negative asupra lumii sportului” că, atât în calitate de ministru, cât şi în cea de sportiv, acest mediu (al sportului n.r.) e necesar să fie unul al egalităţii şi sportivităţii, unde toţi factorii implicaţi să aibă în permanenţă un dialog constructiv, bazat pe valori comune şi pe înţelegere reciprocă.

„Niciunul dintre noi, cei care facem parte din această lume, nu trebuie să renunţăm la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel”, arată Eduard Novak, amintind că acest comportament este inacceptabil şi de netolerat, mai ales în contextul în care sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului.

Novak a făcut referire în acest context la Mircea Lucescu şi George Hagi, care sunt văzuţi ca idoli atât de către suporteri, cât şi de către mulţi jucători turci.

„Privesc cu îngrijorare orice incident de natură să ameninţe principiile despre care am vorbit şi nu pot fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar”, este de părere ministrul.

Acesta consideră că „un prim pas important în remedierea acestei situaţii nefericite ar trebui să vină din partea comentatorului turc, prin prezentarea unor scuze „care să demonstreze că acesta regretă insultele aduse antrenorului român”.

Antrenorul român Marius Şumudică este în mijlocul unui incident cu tentă xenofobă după ce un cunoscut comentator TV turc a făcut referire la el cu apelativele „ţigan” şi „cerşetor”.

Intervenţia jurnalistului turc a venit pe fondul disputelor dintre Şumudică şi conducerea clubului Gaziantep pe marginea pretenţiilor salariale ale românului, care între timp şi-a reziliat contractul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici