Ministrul Sportului, anunţ despre reluarea Ligii I. Când ar putea fi reluat campionatul

  • Un calendar ar campionatului de fotbal poate fi avansat pe 25 mai sau 1 iunie
  • Echipele de fotbal au nevoie de 4 săptămâni de cantonament
  • După 15 mai se redeschid competiţiile din sporturi precum kaiac-canoe sau ciclism
1829 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sportului, anunţ despre reluarea Ligii I. Când ar putea fi reluat campionatul

Ministrul Sportului, anunţ despre reluarea Ligii I. Când ar putea fi reluat campionatul

Campionatul de fotbal din România a intrat şi el în carantină odată cu declararea stării de urgenţă dar echipele, mai ales cele din prima ligă, fac presiuni pentru redeschiderea competiţiei. În joc sunt banii din drepturile TV dar şi transferurile care se pot face după jucarea meciurilor din finalul campionatului.

Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat într-o conferinţă de presă că data cea mai probabilă pentru un calendar al competiţiilor de fotbal este 1 iunie. Campionatul s-ar relua astfel în jurul datei de 15 iunie.

”Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să ştim dacă putem relua competiţiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competiţiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar.

Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin. Am făcut referire la o lună de pregătiri şi o lună de competiţii, hai s-o gândim în felul ăsta. Există nişte solicitări de la UEFA şi o sincronizare la nivel european. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competiţiile pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene”, a spus Stroe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici