Ministrul Sportului din Brazilia: Nu subestimăm ameninţările teroriste înainte de Jocurile Olimpice

Ministrul Sportului din Brazilia, Leonardo Picciani, a declarat că nu subestimează ameninţările teroriste şi au fost luate toate măsurile necesare înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc în perioada 5-21 august, notează Reuters.

213 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sportului din Brazilia: Nu subestimăm ameninţările teroriste înainte de Jocurile Olimpice

Ministrul Sportului din Brazilia: Nu subestimăm ameninţările teroriste înainte de Jocurile Olimpice (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Declaraţiile ministrului vin la mai puţin de o săptămână după masacrul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi, care a ridicat îngrijorări cu privire la un scenariu similar la Jocurile Olimpice. Oficialul brazilian a dat asigurări că ţara sa lucrează în mod activ pentru îmbunătăţirea planurilor de securitate şi pentru revizuirea informaţiilor cu partenerii externi privind posibile ameninţări teroriste.

"Nu subestimăm niciun aspect referitor la securitate. Guvernul a adoptat măsurile recomandate de protocoalele internaţionale de securitate şi suntem absolut convinşi că Jocurile Olimpice se vor desfăşura în siguranţă. Aproximativ 50 de şefi de stat ar trebui să participe la evenimente şi niciunul nu a anunţat că renunţă", a declarat Leonardo Picciano, în cadrul unei conferinţe de presă în Brasilia.

După atacul de la Nisa, în care un camion a intrat în mulţime, în timpul sărbătorii de Ziua Naţională a Franţei, oficialii responsabili cu siguranţa în Brazilia au anunţat că vor lărgi perimetrele de securitate, vor înăspri inspecţiile în rândul vizitatorilor şi vor folosi mai multe blocaje rutiere în Rio de Janeiro. Totodată, peste 100 de ţări vor trimite reprezentanţi în Brazilia pentru a ajuta la monitorizarea evenimentelor. Un centru comun de securitate va opera pe durata Jocurilor Olimpice.

Totuşi, Ministrul Justiţiei din Brazilia este de părere că îngrijorarea mai mare ar trebui să fie în privinţa violenţelor şi crimelor de pe străzi, probleme care afectează oraşul Rio de Janeiro în fiecare zi. "Riscul terorist este mic, criminalitatea este mai îngrijorătoare", a precizat acesta.

Potrivit Reuters, Brazilia va detaşa aproximativ 85.000 de soldaţi, poliţişti şi alte forţe de securitate pe durata Jocurilor Olimpice, cifre duble în comparaţie cu cele înregistrate la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici