Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, împlineşte astăzi 71 de ani

Antrenorul formaţiei Zenit Sankt Petersburg, Mircea Lucescu, cel mai titrat tehnician român, cu 12 titluri de campion, opt în Ucraina, două în Turcia şi două în România, a împlinit, joi, vârsta de 71 de ani.

352 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, împlineşte astăzi 71 de ani

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, împlineşte astăzi 71 de ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Cele mai multe performanţe din cariera de antrenor le-a obţinut în Ucraina, alături de fosta sa formatie Şahtior Doneţk, cu care a câştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa.

Cea mai mare performanţă din carieră a obţinut-o tot cu Şahtior: câştigarea Cupei UEFA, în 2008. Lucescu a mai ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, cu Dinamo Bucureşti, în sezonul 1989-1990 şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu Galatasaray Istanbul, în sezonul 2000-2001. În 2000, imediat după ce a preluat echipa Galatasaray, Lucescu a câştigat Supercupa Europei, alături de Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, jucători la acea vreme.

Ca selecţioner al României, Mircea Lucescu a calificat naţionala la Euro 1984, dintr-o grupă din care făceau parte campioana mondială de la acea vreme, Italia, Cehoslovacia, Suedia şi Cipru.

Mircea Lucescu s-a născut pe 29 iulie 1945 şi a antrenat de-a lungul carierei formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Doneţk, precum şi echipa naţională a României. În prezent se află pe banca tehnică a echipei Zenit Sankt Petersburg.

În cariera de jucător, Mircea Lucescu a evoluat la Dinamo Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti şi Corvinul Hunedoara. Alături de Dinamo, Lucescu a câştigat şapte campionate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici