Mircea Lucescu explică de ce a ales să rămână la Şahtior Doneţk

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, marţi, într-o emisiune televizată, că stabilitatea clubului şi relaţia de prietenie pe care o are cu patronul Rinat Ahmetov l-au determinat să semneze un nou contract cu gruparea ucraineană Şahtior Doneţk.

326 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu explică de ce a ales să rămână la Şahtior Doneţk

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu au fost speculaţii, au fost chiar insistenţe. Cred că nu era momentul. Eu aşteptam momentul ca preşedintele meu să aibă o discuţie cu mine. În momentul în care mi-a spus că vrea ca eu să continui aici am acceptat fără nicio discuţie, negociere. E o prelungire normală a contractului. E o stabilitate aici, o echipă bine alcătuită, cu perspective. Şi cu o relaţie cu preşedintele despre care pot spune după atâţia ani că este de prietenie. Toate acestea m-au determinat să continui. Eu în general mă leg de oameni şi de situaţii, din punctul ăsta de vedere sunt mai conservator. Nu m-am gândit niciodată că voi sta atât de mult. E normal să am un sentiment de mândrie când văd ce era în 2004 şi ce e acum", a declarat Lucescu la Dolce Sport.

Tehnicianul român consideră că echipa sa are resurse să obţină rezultate mai bune în grupele Ligii Campionilor: "E important că lucrurile s-au liniştit. Era important şi pentru jucători şi pentru mine, erau prea multe presiuni. Eu cred că echipa mai poate să crească. Nu mă încântă ideea de a merge la o echipă şi să fiu un pion pentru cei care au cu adevărat putere. Prefer să construiesc. Nu poţi lăsa nimic în urma ta dacă stai un an de zile şi cumperi zece jucători. Atunci când construieşti ceva ai o altfel de satisfacţie. Jucătorii tineri vor fi întotdeauna pasiunea mea, pentru că ai o satisfacţie deosebită când reuşeşti să le transmiţi lor acea dorinţă de a se entuziasma, de a-şi dori performanţă. Să-i vezi cum cresc de la an la an. Jucătorii au nevoie de un educator pentru asta. Sunt convins că echipa are forţă să consolideze perfomanţele la nivelul grupelor Ligii Campionilor".

Antrenorul Mircea Lucescu şi-a prelungit, luni, pentru doi ani contractul pe care îl avea cu gruparea ucraineană Şahtior Doneţk şi care expira în această vară.

Mircea Lucescu se află la conducerea tehnică a echipei Şahtior din 2004, perioadă în care a câştigat şase titluri, patru Cupe ale Ucrainei şi patru supecupe ale Ucrainei. Pe plan european, Şahtior, sub comanda lui Mircea Lucescu, a câştigat Cupa UEFA, în sezonul 2008/2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici