Mircea Sandu: Din câte am înţeles, Mutu este convocat la echipa naţională

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat marţi, într-o emisiune televizată, că ştie faptul că selecţionerul Răzvan Lucescu l-a convocat la naţională pe atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, pentru meciurile cu Bosnia-Herţegovina şi Luxemburg, din preliminariile Euro-2012.

17 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Din câte am înţeles, Mutu este convocat la echipa naţională

Mircea Sandu: Din câte am înţeles, Mutu este convocat la echipa naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din câte am înţeles, Mutu este convocat pentru meciurile astea. Ne poate ajuta foarte mult dacă vine foarte concentrat pentru acţiunile echipei naţionale şi el cu Chivu pot aduna echipa, pot creea o stare psihică foarte bună. Dar va fi un meci de luptă extraordinar", a spus Sandu, la Digisport.

Şeful FRF este convins că Mutu va fi un jucător schimbat în bine şi nu va mai crea probleme la echipa naţională.

"După părerea mea, nu mai poate fi nociv, pentru că va avea cu totul şi cu totul altă atitudine. Nu bag mâna în foc, dar aproape că sunt convins că va avea o altă atitudine. A greşit, realizează că a greşit, se întoarce la echipa naţională, este ultima lui şansă să arate că e într-adevăr un jucător de mare valoare. Şi la Fiorentina viaţa lui depinde de ce se va întâmpla la echipa naţională. Poate să joace prost, dar nu va mai comite niciun gest... În Serbia a căzut în capacana unor tentaţii. Nu am vorbit cu el, dar aşa cred. Nu ştiu dacă a vorbit cu Răzvan. Dar sunt convins că Răzvan va şterge totul şi îl va trata pe Mutu ca orice jucător care trebuie să vină la naţională. Răzvan e un om inteligent. Coechipierii îl vor primi foarte bine pe Mutu pentru că ei apreciază valoarea", a adăugat Sandu.

Cu toate acestea, preşedintele FRF nu este foarte optimist în privinţa obţinerii unui rezultat foarte bun la Zenica: "Din declaraţiile optimiste ale jucătorilor şi antrenorilor echipei naţionale, sper să câştigăm, dar eu nu pot să manifest acelaşi optimism pe care-l manifestă ei, pentru că avem mulţi jucători din străinătate care nu prea evoluează, iar dintre cei din ţară, unii sunt într-o formă deplorabilă. M-aş bucura să greşesc eu".

Mircea Sandu a adăugat că bilanţul selecţionerului Răzvan Lucescu va fi făcut în iunie, după returul cu Bosnia-Herţegovina şi că, în cazul în care tehnicianul va renunţa, în urma unei eventuale ratări a calificării la Euro-2012, soluţia la echipa naţională va fi tot un antrenor român. "Nu cred că renunţăm la Lucescu, dar o să tragem linie în iunie, după returul cu Bosnia. Din declaraţiile lui, pleacă dacă ratează calificarea, dar eu aş continua cu el pentru că a făcut lucruri bune la echipa naţională. Nu am discutat cu niciun alt antrenor şi deocamdată nu ne vom gândi la un antrenor străin dacă Răzvan va renunţa. Trebuie să mergem în continuare pe antrenori români", a mai spus Sandu.

Atacantul Adrian Mutu nu a mai fost convocat la echipa naţională din 10 octombrie 2009, de la înfrângerea cu Serbia, scor 0-5, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. După acea partidă, atacantul a părăsit cantonamentul naţionalei fără să-l anunţe pe selecţioner şi a petrecut la Novi Sad, alături de patronul echipei Vojvodina, Ratko Buturovici.

Răzvan Lucescu a hotărât atunci să nu-l mai cheme la prima reprezentativă, dar a admis ulterior că este posibil să revină asupra deciziei sale şi să-l convoace pe Mutu.

România va întâlni, la 26 martie, în deplasare, formaţia Bosniei-Herţegovia, iar la 29 martie, echipa Luxemburgului, în Grupa D a preliminariilor Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici