Mircea Sandu: Dragomir ştia ce salariu şi ce obiective va avea Piţurcă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, ştia ce salariu şi obiective va avea Victor Piţurcă în noul mandat la echipa naţională, menţionând că afirmaţiile din ultima perioadă ale şefului Ligii sunt fără fond.

142 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Dragomir ştia ce salariu şi ce obiective va avea Piţurcă

Victor Piţurcă (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

"Eu am fost împuternicit să discut şi să negociez atât termenii contractului, cât şi obiectivele. Am început cu Boloni, am continuat cu Iordănescu şi Hagi, dar până la urmă a căzut. Am discutat cu Olăroiu, dar deja avea un angajament foarte favorabil în ţările arabe, am discutat cu Dan Petrescu, a zis că nu poate. L-am luat pe Piţurcă cu obiectiv calificarea la Euro-2016. Ăsta a fost obiectivul, m-am dus în faţa Comitetului Executiv, am spus cât câştigă pe lună, 35.000 de euro. Am spus foarte clar lista de colaboratori pe care o are. Am fost felicitat că l-am adus pe Costeşin de către Mitică, i-a transmis mult succes lui Piţurcă la final", a spus Sandu.

Mircea Sandu a enumerat paşii prin care membrii Comitetului Executiv al FRF sunt informaţi de subiectele de pe ordinea de zi, precizând că materialele sunt transmise cu o săptămână înainte. "Modul în care am condus şi conduc Comitetul Executiv, atâta timp cât mai am prerogative, este prin materiale trimise din timp, cu o săptămână înainte şi se pot trimite obiecţii în scris sau în timpul şedinţelor, iar când se ajunge la vot se face prin consens, iar când punctele de vedere diferă, majoritatea decide.

Nu am obligat pe nimeni, iar Mitică ştie chestia asta. Nu ştiu de ce a lansat pe piaţă că l-a forţat cineva să voteze. Probabil că l-a luat puţin gura pe dinainte. Nu are rost să vorbeşti dacă ai votat în necunoştinţă de cauză. Nu sunt de acord cu declaraţiile lui Dumitru Dragomir despre ceea ce se întâmplă în Comitetul Executiv. Ei au fost informaţi. Declaraţiile lui Dragomir din presă sunt fără fond, e clar că ştia de salariu şi obiectiv. E o mişcare anti-Piţurcă pe faţă. Mitică a fost pe faţă împotriva lui Piţurcă, i-am citit cu toţii declaraţiile", a completat Sandu.

Oficialul FRF a menţionat că Dumitru Dragomir nu ar mai trebui să-l critice pe Victor Piţurcă, deoarece a fost de acord cu numirea sa în funcţie, iar ca obiectiv, calificarea la Euro-2016. "Piţurcă a fost adus să ne califice la 2016. Să spună dacă ştie că a fost adus pentru şpagă sau alte foloase materiale. Ştiţi cum se spune în America la căsătorie, da? Acum să spunem toţi sau să nu mai vorbim. Că are ce are Mitică cu Piţurcă, poate se împacă... Dacă am văzut consens la preşedintele ţării cu primul ministru, de interes naţional, noi nu putem avea linişte în fotbal? Să se întâlnească, să-şi rezolve problemele şi să nu transferăm acest lucru către echipă, pentru că nu e a niciunuia dintre ei", a explicat Sandu.

Mircea Sandu speră ca nici antrenorul FC Steaua, Laurenţiu Reghecampf, să nu mai lanseze acuze la adresa selecţionerului. "Sper ca şi Reghecampf să înceteze. Înţeleg să-şi apere jucătorii, dar antrenorul echipei naţionale are dreptul să vorbească cu jucătorii echipei naţionale, dar din punctul meu de vedere nu trebuie ieşit în public. Sper ca oamenii ăştia să înţeleagă că avem nevoie de linişte, pentru că m-am săturat de scandaluri până peste cap, iar ăsta e şi unul din motivele pentru care la anul nici nu vreau să mă gândesc măcar că mai sunt în decizia fotbalului românesc", a subliniat Sandu.

Dumitru Dragomir a declarat, în 3 aprilie, că Mircea Sandu nu informează Comitetul Executiv al FRF de multe lucuri care ar trebui cunoscute, dând ca exemplu faptul că membrilor acestui for nu li s-a adus la cunoştinţă că Victor Piţurcă nu are ca obiectiv calificarea la CM din 2014. Dumitru Dragomir a adăugat că a aflat totuşi salariul selecţionerului, dar "pe surse", la fel ca reprezentanţii mass-media.

La rândul său, Laurenţiu Reghecampf a declarat că jucătorii săi revin de la prima reprezentativă cu un moral scăzut, nepregătiţi şi graşi, menţionând că Victor Piţurcă şi-a depăşit limitele după ce a spus despre Iasmin Latovlevici că s-a bucurat ca un clovn în urma golului cu Ajax.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici