Mircea Sandu, în silenzio stampa până pe 5 mai

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat, luni, printr-un comunicat, că va întrerupe toate contactele cu mass-media până în prima decadă a lunii mai ca formă de protest la modul în care presa promovează scandalurile dintre conducătorii de cluburi din Liga I.

14 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu, în silenzio stampa până pe 5 mai

Mircea Sandu, în silenzio stampa până pe 5 mai (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Voi intra în silenzio stampa, iar până pe 5 mai nu o să mai vorbesc deloc, este forma mea de protest. Mi-a ajuns până peste cap de tot ceea ce văd. Mi-e scârbă de ceea ce văd la televizor legat de participarea unor conducători de cluburi. În cazul în care conducătorii vor apărea cât mai puţin sau deloc, atunci aş putea să ies mai repede din silenzio stampa. Ar trebui să luăm exemplul din ţările civilizate, unde preşedinţii sau managerii generali nu apar deloc. Când văd cât de mult sunt promovate aceste vulgarităţi, nu mai putem să atragem copiii la fotbal, nu mai putem crea un fond de sportivi", a spus Sandu.

Mircea Sandu a îndemnat presa ca să protesteze faţă de cluburile care nu organizează conferinţe de presă.

"De ce nu faceţi un protest la FRF şi la LPF? Există obligativitatea de a participa la conferinţe de presă, atât din partea jucătorilor, cât şi a antrenorilor. Nici nu poţi să-l obligi să-ţi răspundă ce vreţi voi. Eu am văzut nişte declaraţii ale unui preşedinte pe care, daţi-mi voie să-l încadrez la «non-nimeni». Avea nişte declaraţii, din care pur şi simplu nu ştiam ce să cred. Faceţi protest dacă nu participă la conferinţe de presă şi sunt măsuri disciplinare împotriva lor", a completat Sandu.

Oficialul FRF a menţionat că jucătorii sunt, de multe ori, marionete în mâinile conducătorilor.

"Pentru jucători, conducătorii sunt modele. Îi cam joacă de multe ori, după cum li se cântă. Luaţi, numai neauditiv, câte înjurături adresează jucătorii în timpul meciului. Dacă dau un gol, spun o înjurătură, dacă dau pe lângă minge, dau o înjurătură, dacă arbitrul ia o decizie, dau o înjurătură. Nu mai promovaţi scandalurile şi imaginile negative ale conducătorilor, ci uşor-uşor faceţi emisiuni cu antrenorii şi jucătorii, atunci lucrurile se vor îndrepta, iar conducătorii nu vor mai suporta ca subordonaţii să pronunţe injurii şi vor interveni. Dar atâta timp cât ei înjură pe micile ecrane, iar asta se acceptă... Nu mai promovaţi mizeria. Asta nu se întâmplă numai la fotbal, ci şi în politic şi în alte domenii", a subliniat Sandu.

Sandu acuză presa, într-un comunicat remis după Comitetul Executiv al FRF, "fără a scădea din marea culpă pe care o au conducătorii pentru acest limbaj", de promovare a scandalurilor şi injuriilor dintre oficialii clubulurilor din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici