Mircea Sandu: Inter şi Ajax pornesc favorite

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Internazionale Milano şi Ajax Amsterdam pornesc ca favorite în meciurile cu CFR Cluj, respectiv Steaua, contând pentru 16-imile de finală ale Ligii Europa.

132 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Inter şi Ajax pornesc favorite

Mircea Sandu (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Ajax şi Inter sunt favorite. Inter, pentru că nu a întrerupt campionatul, deşi are oscilaţii, iar Ajax, după trei săptămâni de pauză, a început lansat. Nu va fi o diferenţă mare de goluri între Ajax şi Steaua", a spus Sandu.

Pe de altă parte, Mircea Sandu a afirmat că înaintea finalei Cupei României din 1 iunie, de pe Arena Naţională, va avea loc un meci de fotbal feminin între reprezentativele României şi Greciei. "Finala Cupei României la fotbal feminin se va disputa în 9 iunie la Alba Iulia. Am vrut să organizăm finala Cupei României la feminin înaintea celei de la masculin din 1 iunie, dar atunci va avea loc meciul amical România - Grecia, astfel că am programat meciul acesta. El se va disputa cu trei ore înainte de finala Cupei", a adăugat Sandu.

Potrivit lui Mircea Sandu, UEFA va finanţa un proiect pe patru ani, în urmă căruia în România numărul de jucătoare legitimate va creşte de la 500 la 2.500. "De asemenea, UEFA va finanţa un proiect pilot pentru fotbalul feminin. Acesta se va desfăşura pe patru ani şi vom primi câte 100.000 de euro pe an. Sunt convins că vom ajunge la peste 2.500 de jucătoare, ceea ce reprezintă o creştere de cinci ori a numărului de sportive pe care îl avem acum. Se doreşte crearea a trei centre, dar şi constituirea unei echipe sub 16 ani. În total avem vreo 120.000 de jucători legitimaţi, dar ar trebui să avem vreo 400.000", a completat Sandu.

Preşedintele FRF a precizat că până în 2017, Liga a II-a va fi formată dintr-o singură serie de 18 echipe. "În cadrul Comitetului Executiv s-a prezentat un proiect până în 2017 pentru Ligile a doua şi a treia şi a rămas ca la 11 februarie, când va avea loc Adunarea Generală a LPF, să vină şi ei cu un proiect pentru Liga I. Acum vor fi două serii de 14 echipe la Liga a II-a, 4 de 18 echipe la Liga a III, urmând ca anul viitor acestea să ajungă la două serii de 12 echipe la Liga a II-a şi patru serii de 16 echipe la a treia. În 2016 o să fie o serie de 18 echipe la Liga a II-a şi trei de 18 echipe la Liga a III-a, iar la Liga I să rămână 18 echipe sau mai puţine. Astfel vom atrage sponsori, spectacolul va creşte şi vom avea o concentrare a valorilor", a explicat Sandu, care a menţionat că antrenorii nu vor mai avea dreptul de a sta pe bancă dacă nu deţin licenţa pentru categoria la care activează.

Mircea Sandu crede că din vară, Craiova va avea o echipă în Liga a II-a. "Mă bucur că Timişoara are echipă în Liga a II-a, cu reale perspective de promovare. S-a putut asta, pentru că primarul a venit la FRF, ne-a solicitat colaborarea pentru a găsi soluţiile legale ca Timişoara să aibă echipă în Liga a II-a. Acelaşi lucru îl vizez şi pentru Craiova, cu o echipă coagulată în jurul Primăriei şi a Consiliului Judeţean. Sunt convins că începând din vară vom avea o Universitatea Craiova în Liga a II-a, aşa cum a hotărât Adunarea Generală. Am făcut demersurile legale pentru încetarea urmăririi penale în acest caz. Am citit că judecătoarea care a dat verdictul cu Universitatea Craiova are probleme cu Asociaţia Magistraţilor Români. Sunt surprins că statutul nostru, validat de Curtea de Apel Bucureşti, nu mai este recunoscut în conflictul pe care îl avem cu societatea lui Mititelu. Sunt surprins de anumite decizii luate", a subliniat Sandu.

Oficialul FRF şi-ar dori ca acţionarii dinamovişti Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă să nu se mai certe, ci să investească la club. "Badea şi Negoiţă în loc să se certe, ar trebui să găsească o soluţie să ducă pe Dinamo acolo unde a fost", a mai spus Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici