Mircea Sandu: Nu mă voi autosuspenda din funcţie

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat luni, la sediul DNA, unde s-a prezentat în dosarul excluderii Universităţii Craiova, că nu se va autosuspenda din funcţie, considerând că nu există aceeaşi situaţie ca în cazul lui Florin Prunea, unde era vorba de acte de corupţie.

85 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Nu mă voi autosuspenda din funcţie

Mircea Sandu spune că nu se va autosuspenda din funcţie

"Nu. Atunci au fost acte de corupţie", a spus Sandu când a fost întrebat dacă se va autosuspenda din funcţia de preşedinte al FRF deoarece este învinuit de DNA.

Referitor la dosarul excluderii Universităţii Craiova, Sandu a spus că forul pe care îl conduce a adoptat o legislaţie în conformitate cu cea a FIFA: "Avem o legislaţie sportivă adoptată în spritiul şi litera statutului FIFA. Suntem afiliaţia FIFA şi UEFA, iar anul trecut am primit un statut-cadru pe care trebuie să-l respectăm, drept dovadă l-am pus în discuţie Adunării Genrale. A fost votat, urmează ca în viitorul apropiat instanţa să se pronunţe. S-a pronunţat în primă instanţă, a fost atacată în Apel şi probabil în 2-3 săptămâni se va pronunţa şi apelul. Deci nu se pune problema să nu respectăm legislaţia românească acolo unde este cazul".

Avocatul Cristian Ene, care îl reprezintă pe Sandu în acest dosar , a declarat că acuzaţia de abuz în serviciu a intrat în atenţia DNA după ce Adrian Mititelu a declarat că paguba adusă clubului craiovean este mai mare de un milion de euro. "Aici e vorba doar de acea acuză de abuz în serviciu şi a atras competenţa DNA-ului deoarece Mititelu Adrian a considerat că paguba adusă domniei sale e mai mare de un milion de euro. Aceasta e singura certitudine din punctul nostru de vedere. Restul se discută pe interpretarea unor texte din regulament şi din statut", a declarat Enache.

Tot luni a fost prezent la sediul DNA şi preşedintele Oţelului, Marius Stan.

În dosarul excluderii Universităţii Craiova au fost puse sub învinuire Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost prezent joi la DNA în legătură cu acest dosar, el declarând că nu se consideră vinovat, întrucât nu a făcut decât să respecte regulamentele în acest caz.

În urmă cu o zi, la DNA fuseseră Marian Rusen, Cornel Sfaiţer, Ştefan Stana, Paul Costaş şi Cristian Bobar.

Potrivit documentului de începere a urmăririi penale, acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici