Mircea Sandu: Orice acţiune contrară legilor sportive va atrage dupa sine activarea sancţionării Stelei

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, că sancţiunea de excludere din cupele europene dictată cu suspendare împotriva Stelei de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în cazul "Valiza" va fi activată de orice acţiune contrară legilor sportive.

316 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Orice acţiune contrară legilor sportive va atrage dupa sine activarea sancţionării Stelei

Mircea Sandu (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Steaua şi-a făcut lecţiile, ceea ce a susţinut a fost agreat de către cei trei care au judecat cazul. Dar este o sancţiune, iar această suspendare este foarte riscantă. Orice gest necugetat al oricărui suporter din stadion sau al unui membru al clubului va activa această clauză. Eu nu am citit nicăieri în comunicatul UEFA că se referă numai la acte de corupţie, deci orice acţiune contrară legilor sportive va atrage dupa sine activarea acestei clauze de 5 ani", a afirmat Sandu, citat de dolce-sport.ro.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a anunţat, marţi, decizia oficială în cazul echipei Steaua, care arată că gruparea campioană a României nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani. Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul "Valiza". Campioana României risca excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Steaua va întâlni formaţia FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Partidele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în două manşe, la 16 iulie, respectiv 23 iulie. Steaua va juca primul meci pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici