Mircea Sandu: UEFA s-a adresat clubului Steaua şi a cerut lămuriri în privinţa cazului "VALIZA"

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că, din câte ştie, UEFA s-a adresat clubului Steaua, cerându-i lămuriri în privinţa cazului "Valiza", şi a precizat că forul pe care îl conduce nu a primit deocamdată nicio solicitare de la federaţia continentală.

310 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: UEFA s-a adresat clubului Steaua şi a cerut lămuriri în privinţa cazului "VALIZA"

Mircea Sandu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din câte ştiu eu, UEFA s-a adresat clubului Steaua şi a cerut lămuriri în ceea ce priveşte acest caz. Deocamdată nu am primit nicio solicitare de la UEFA. Eu nu am ajuns încă la federaţie, am fost plecat din ţară şi nu ştiu să fi venit vreo solicitare de la UEFA, dar nu cred, pentru că aş fi fost anunţat", a spus Mircea Sandu.

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a forului în data de 21 iunie, federaţia europeană luând în discuţie situaţia campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza".

"A fost deschisă o procedură împotriva clubului Steaua Bucureşti în baza articolelor 2.04.g), 2.05 şi 2.10 ale regulamentului ediţiei 2013/2014 a UEFA Champions League, referitoare la criteriile de admitere pentru participarea în competiţiile UEFA", se arată pe site-ul forului european.

Cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în data de 21 iunie, la Nyon, iar un verdict va fi dat în săptămâna care începe la 24 iunie.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, în 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de corupţie în fotbal, UEFA ar putea dicta sancţiuni împotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participării în Liga Campionilor. Totodată, dosarul "Valiza" va fi reanalizat şi de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal.

În ultimele zile mai multe persoane din fotbal s-au exprimat în ceea ce priveşte o posibilă decizie a UEFA de excludere a FC Steaua din Liga Campionilor. Directorul administraţiei de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că, în opinia sa, Steaua poate fi exclusă din Liga Campionilor de UEFA, în urma condamnării definitive a finanţatorului clubului, Gigi Becali, în dosarul "Valiza".

De asemenea, conform unei înregistrări cu camera ascunsă difuzată de postul RTV, şi secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, este de părere că Steaua riscă suspendarea din cupele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici