Mircea Sandu: Voi candida pentru noi mandate şi la FRF, şi la UEFA

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, marţi, la Sport.ro, că va mai candida pentru noi mandate atât la conducerea forului naţional, cât şi pentru un loc de membru în Comitetul Executiv al UEFA.

30 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Voi candida pentru noi mandate şi la FRF, şi la UEFA

Mircea Sandu: Voi candida pentru noi mandate şi la FRF, şi la UEFA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A fost o dispută frumoasă şi interesantă, au intrat în Comitetul Executiv trei membri noi, au ieşit alţi trei. Asta este libertatea şi democraţia şi aşa e frumos să fie. Eu mizam pe 30 de voturi, din păcate la ultimele 10 voturi din cele 53 de buletine nu am mai obţinut niciunul şi am rămas cu 25 şi am intrat la balotaj. Surprinzător a fost că elveţianul a luat 40 de voturi, iar ucraineanul 38 de voturi, pentru că rândul trecut a obţinut doar 27, dar ei au câştigat, probabil şi-au făcut o campanie mai bună decât mine şi asta este învăţătură de minte pentru următoarele alegeri de la UEFA. Vă asigur că mai candidez o dată. La FRF oricum am spus că mai candidez o dată, la 67 de ani mi-aş încheia mandatul, şi voi mai candida o dată şi la UEFA, pentru că mai sunt multe de făcut şi în fotbalul românesc", a spus Sandu la Sport.ro, referitor la alegerile pentru locurile de membri ai Comitetului Executiv al UEFA, care s-au desfăşurat marţi.

Întrebat ce înseamnă pentru fotbalul românesc realegerea sa în CEx al UEFA, în condiţiile în care fostul internaţional Gheorghe Popescu a spus că este mai mult o victorie personală pentru Sandu decât pentru România, preşedintele FRF a precizat: "Gică a fost important pentru fotbalul românesc, dar, din păcate, el nu se mai regăseşte în fotbal. Am auzit că a spus că e bine numai pentru mine, nu pentru România. Vreau să vă spun că în mandatul pe care l-am avut, România a obţinut organizarea unui turneu final de juniori, de 19 ani, şi se va dezvolta infrastructura stadioanelor din judeţul Ilfov, prin dezbaterile pe care le-am avut cu primarii şi autorităţile din localităţile respective, că în România se construieşte un nou stadion, de 55.000 de locuri, unde suporterii vor avea condiţii excepţionale, la fel şi jucătorii echipei naţionale. Am reuşit să mai construim la Buftea o bază prin fonduri comune, de la FRF, UEFA şi FIFA. N-am făcut pentru mine în mandatul de patru ani, ci pentru fotbalul românesc. Veţi vedea că ceva s-a întâmplat în fotbalul românesc pe perioada mandatelor mele, şi bune şi rele, dar pe undeva sunt la un mic plus".

Mircea Sandu a mai adăugat că, deşi el a fost reales după balotaj, faptul că a fost votat din şapte candidaţi "este foarte important".

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost reales, marţi, la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani ca membru al Comitetului Executiv al UEFA, după al doilea tur de scrutin, pe care l-a câştigat cu 15 voturi. Sandu a fost reales după al doilea tur de scrutin, după ce, în primul tur, nu a întrunit decât 25 din cele 27 de voturi necesare.

Alături de Sandu au fost realeşi în Comitetul Executiv al UEFA Angel María Villar Llona (Spania, 47 de voturi), Şeneş Erzik (Turcia, 42 de voturi) şi Grigori Surkis (Ucraina, 38 de voturi). Totodată, au fost aleşi Peter Gillieron (Elveţia, 40 de voturi), Borislav Mihailov (Bulgaria, 28 de voturi) şi Serghei Fursenko (Rusia, 27 de voturi). Aceştia şase au fost aleşi din primul tur.

Pentru cele şapte locuri de membri în Comitetul Executiv au candidat 13 persoane.

Sandu se află la al doilea mandat de membru al CE al UEFA, după cel obţinut în 2007. El a mai încercat de două ori să pătrundă în Comitetul Executiv al UEFA, prima oară în aprilie 1998 şi a doua oară în iulie 2000, dar a pierdut de fiecare dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici