Mirel Rădoi, gol şi autogol în precedenta întâlnire cu Rosenborg - VIDEO

Actualul antrenor al Stelei, Mirel Rădoi, a marcat un gol şi un autogol, în precedenta întâlnire cu Rosenborg, care a avut loc în 2005, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, meci încheiat cu victoria şi calificarea norvegienilor, cu scorul de 3-2.

185 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi, gol şi autogol în precedenta întâlnire cu Rosenborg - VIDEO

Mirel Rădoi, gol şi autogol în precedenta întâlnire cu Rosenborg - VIDEO (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Steaua şi Rosenborg au remizat, scor 1-1 (goluri Iacob '30 şi Helstad '85), în partida tur. Campioana Norvegiei de atunci a câştigat partida retur, cu scorul de 3-2, după ce a condus cu 3-0, prin golurile marcate de Solli '38, Odegaard '57 şi Rădoi '60 (autogol). Pentru Steaua, antrenată de Oleg Protasov, au înscris Rădoi '74 şi Iacob '76.

Rosenborg este un club fondat în anul 1917, care a câştigat campionatul intern de 22 de ori, ultima dată în 2010, şi Cupa Norvegiei, de nouă ori, ultima dată în 2003. Meciurile de pe teren propriu le dispută pe Stadionul Lerkendal din Trondheim, o arenă cu 21.000 de locuri.

Formaţia norvegiană era o prezenţă constantă în grupele Ligii Campionilor, jucând în această fază de 11 ori între 1995 şi 2007. După o perioadă cu evoluţii mai slabe, Rosenborg revine uşor, uşor în prim-planul fotbalului european. În Liga Europa, echipa antrenată de Kare Hedley Ingebrigtsen (49 de ani) a ajuns după ce a ocupat locul 2 în ediţia 2014 a campionatului. Rosenborg este acum în plină competiţie internă, ocupând locul I cu 42 de puncte după 18 etape, cu şapte puncte mai mult decât formaţia de pe locul 2, Stabaek.

În turul al treilea al preliminariilor competiţiei europene, Rosenborg a eliminat pe Debrecen din Ungaria, după 3-2 în deplasare şi 3-1 acasă. Anterior, norvegienii au trecut de Vikingur din Insulele Feroe, după 2-0 în depalsare şi 0-0 acasă, în primul tur, şi de islandezii de la KR Reykjavik, după 1-0 în deplasare şi 3-0 acasă, în turul doi preliminar.

Lotul echipei este format din jucători nordici, printre care se numără şi fundaşul suedez Mikael Dorsin, 33 de ani, care a jucat la CFR Cluj, în 2008. Atacantul Alexander Soderlung este golgheterul la zi al lui Rosenborg şi al campionatului, cu 16 reuşite. Colegul său din linia de atac Pal Andre Helland are 11 goluri marcat, iar danezul Tobias Mikkelsen - şapte.

Echipa Steaua va întâlni formaţia norvegiană Rosenborg în play-off-ul Ligii Europa, conform tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Nyon. Prima manşă se va disputa la Bucureşti, în 20 august, în timp ce returul este programat în Norvegia, la 27 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici