Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale a României / Basarab Panduru: Întrebarea mea e cum s-a ajuns la el

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat, marţi, numirea lui Mirel Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României. Tehnicianul, care a pregătit naţionala U21 din august 2018, a fost votat în unanimitate de Comisia Tehnică a FRF.

3453 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale a României / Basarab Panduru: Întrebarea mea e cum s-a ajuns la el

Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale a României

„Comitetul Executiv m-a mandatat să negociez cu Mirel Rădoi preluarea mandatului de selecţioner. Astăzi, am avut o susţinere unanimimă din partea Comitetului Executiv. Vom discuta aceste aspecte, vom avea şi o conferinţă de presă la care va participa şi Mihai Stoichiţă.

Nu este un mandat pe termen scurt, nu este un mandat doar pentru un meci sau două meciuri, este un mandat care propune un proces de construcţie la nivelul echipei naţionale, pe cel puţin doi ani, cu câteva obiective intermediare

Sunt sigur că reprezintă varianta cea mai bună variantă pentru echipa naţională, luând în considerare că Mirel Rădoi va conduce naţionala şi la Olimpiada din 2020", a declarat Burleanu, marţi.

Mirel Rădoi a pregătit echipa FCSB în perioada iunie 2015-noiembrie 2015, însă cele mai mari realizări le-a avut la echipa naţională U21 a României, cu care a ajuns până în semifinalele Campionatului European din 2019, obţinând astfel şi prezenţa la Jocurile Olimpice din 2020,

Basarab Panduru: Rădoi are foarte puţine meciuri oficiale. Întrebarea mea e cum s-a ajuns la el

Fostul internaţional Basarab Panduru (49 de ani) este de părere că numirea lui Mirel Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României este una pripită, antrenorul neavând experienţa necesară pentru un asemenea post.

Panduru spune că înaintea lui Mirel Rădoi, Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal ar fi trebuit să se gândească la tehnicieni mai experimentaţi, precum Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Victor Piţurcă sau Laurenţiu Reghecampf.

"Este unul dintre antrenorii puşi selecţioner cu foarte puţine meciuri oficiale. Foarte puţine la FCSB. În carieră, în general, nu ştiu dacă are 30 de meciuri toate. Dar cum s-a ajuns la el este întrebarea, pentru că aveai înaintea lui câţiva. De fapt, destul de mulţi. Întrebarea mea este dacă s-a luat legătura cu ei, Mircea Lucescu, Hagi, Petrescu, Piţurcă, Reghecampf. Sunt antrenori cu care trebuia să te întâlneşti, să discuţi, să vezi dacă vor să vină", a spus Panduru, luni seara, la Telekom Sport.

De asemenea, fostul internaţional crede că Răzvan Burleanu ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în numirea noului selecţioner: "Comisia Tehnică propune un nume, tu, ca preşedinte, poţi să spui că nu eşti de acord. Deci cine pune antrenorul la echipa naţională este preşedintele, el răspunde total de cel pe care îl pune la echipa naţională".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici