Miron Cozma: Simota este un mare hoţ, a vândut promovarea formaţiei CFR Cluj

Fostul lider al minerilor din valea Jiului Miron Cozma a declarat, joi, că actualul finanţator al echipei Jiul, Alin Simota, este "un mae hoţ", care "a vândut promovarea" în prima ligă grupării CFR Cluj.

53 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma: Simota este un mare hoţ, a vândut promovarea formaţiei CFR Cluj

Miron Cozma: Simota este un mare hoţ, a vândut promovarea formaţiei CFR Cluj (Imagine: Mediafax Foto)

"Alin Simota este pentru mine un mare hoţ! Aş vrea să aibă curajul şi să spună lumii cum a vândut promovarea la CFR Cluj. Aş vrea să iasă să spună cum a prostit nişte oameni cu artificii şi mii de baloane că el va duce echipa în prima ligă. A băgat 5.000 de euro în echipă şi a scos sute de mii. I-a păcălit pe oameni. Alin Simota ar fi trebuit sa-mi dea mie banii pentru că eu i-am investit acolo la club", a afirmat Cozma.

Cozma l-a acuzat pe Şimota că şi+a creat avantaje pe banii minerilor: "Alin Simota beneficiază de toate avantajele pe care le-a creat pe banii minerilor. Jiul nu va mai ajunge niciodată cu 40.000 de cotizanţi, care în realitate erau mult mai mulţi. Mai erau şi societăţile, 9.000 de pensionari şi 3.000 de studenţi... Ca să beneficieze de avantajele că erau membrii cotizanţi i-am făcut cotizanţi cu un leu. Erau mai mulţi chiar dacă nu cotizau enorm de mult”.

El spune că nu va uita niciodată echipa Jiul, în ciuda faptului că şi-a petrecut mulţi ani după gratii. Miron Cozma afirmă că va cere Procuraturii să investigheze modul în care s-au vândut jucători pe care i-a adus la Jiul Petroşani: "Am spus că voi cere Procuraturii să investigheze acest caz, dar din păcate eu am interdicţie în Valea Jiului şi pentru a avea acces la dosare eu trebuie să vin în Vale, lucru pe care nu îl pot face în momentul de faţă. Am fost de râsul lumii când jucători ca Radu Ion au fost vânduţi pe carne. A scris toată presa internaţională".

Cozma spune că la Jiul au evoluat mulţi jucători de valoare care au fost vânduţi pe nimic. "Mă bucur că lumea nu m-a uitat şi le mulţumesc. Mă doare când mă gândesc că marele Lobonţ a fost portarul meu, dar Liţă Dumitru îmi spunea că e o panaramă de fotbalist, la fel ca Sergiu Radu. Şi uite că nu a avut dreptate. Eu am simţit că Lobonţ va fi un portar mare. Mulţi fotbalişti tineri au ajuns mari şi Jiul nu a beneficiat de nimic. Alţii şi-au permis să fure banii investiţi de mine. O sută de mii de dolari am dat pe Matincă în anul 1995 şi zic că l-au dat pe nimic. Cine crede că au putut fi daţi pe nimic? Roşoagă, Movilă, i-au dat pe degeaba, nu cred. Au îndrăznit să vândă fotbaliştii în care eu am investit banii minerilor. Sunt la curent cu ceea ce se întâmplă la Jiul, dar acum am alte preocupări. Dacă voi putea şi voi avea posibilitatea, voi duce Jiul acolo unde îi este locul", a spus Cozma.

În replică, patronul Alin Simota a afirmat că nu are cunoştinţă de ceea ce afirmă Cozma: "Este o glumă ceea ce spune domnul Cozma. E treaba lui ce spune. Să-şi vadă de problemele lui. Eu nu sunt investitor la Jiul. Eu dau bani, îi împrumut, îi sponsorizez, îi sprijin financiar. Nu am cunoştinţă de ceea ce spune Miron Cozma".

CFR Cluj a promovat în anul 2004, în prima ligă, după ce a ocupat primul loc, în Seria a III-a a Diviziei B, cu 69 de puncte, unul mai mult decât Jiul Petroşani. În ultima etapă, CFR Cluj a învins, cu scorul de 3-0, pe CS Deva, şi a devansat în clasament liderul de până atunci, Jiul Petroşani, care a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici