Mititelu: Nu cred că Universitatea se va mai întoarce pe "Ion Oblemenco"

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, joi, că nu crede că formaţia "alb-albastră" se va mai întoarce vreodată să evolueze în meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ion Oblemenco, din Craiova, după decizia FRF de a permite disputarea partidelor la Turnu Severin.

20 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Nu cred că Universitatea se va mai întoarce pe "Ion Oblemenco"

Mititelu: Nu cred că Universitatea se va mai întoarce pe "Ion Oblemenco" (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu cred că Universitatea se va mai putea întoarce pe «Ion Oblemenco». Stadionul «Oblemenco» este proprietate publică, iar Universitatea fiind «echipă particulară», ca să-l citez pe Solomon, nu mai poate. Nu ştiu dacă o să vrea Doru Măgaru, Gigi Neţoiu, poate o să se poată, dar atâta timp cât ei îl controlează pe primarul Craiovei e cam greu să se poată. Ei sunt învingători, nu eu. Ei au prosperat în anii ăştia, ei au făcut milioanele de euro, ei conduc oraşul! Cu ce să fiu eu învingător?", s-a întrebat Mititelu.

El a precizat că autorităţile locale i-au oferit o hârtie fără valoare pentru a putea folosi Stadionul Ion Oblemenco, nu un contract. "Au venit cu o hârtie pe care scria că ei sunt de acord să folosim Stadionul «Ion Oblemenco». Nouă ne trebuia contract de concesiune, asociere sau închiriere, hârtia nu ne ajuta. Bădiţă (n.r. - Pavel Badea) dă dovadă de bună credinţă. Poate într-o zi când va fi unul ca Bădiţă primar al Craiovei se vor schimba multe. Deocamdată interesele Craiovei sunt butonate de Gigi Neţoiu şi de Doru Măgaru şi până atunci trebuie să mai aşteptăm", a spus el.

Oficialul craiovean a adăugat că nu va muta echipa la Drobeta Turnu Severin, doar va juca acolo meciurile de pe teren propriu. "Comitetul de Urgenţă a modificat astăzi regulamentul, în care era stipulat că distanţa maximă faţă de un oraş şi sediul clubului este de 50 de kilometri şi s-a schimbat, acum este de 150. Deci nu mai este nicio problemă. Nu jucăm la Severin, jucăm în Oltenia. Jucăm pe un stadion alb-albastru, un stadion în care primarul acelui oraş frumos de pe Dunăre a investit foarte mulţi bani pentru a-l moderniza, în loc să betoneze un parc, cum a făcut al nostru. Mă aştept la foarte mulţi suporteri. Nu mut echipa la Sverin, doar meciurile de pe teren propriu", a mai spus el.

Mititelu a menţionat că speră ca formaţia olteană să se mai poată pregăti la baza de antrenament din Craiova încă 18 luni. "Vreau să propun o conciliere Consiliului Local, o reconciliere, în sensul ca echipa să mai poată să folosească 18 luni baza pentru antrenament. După care plecăm fără nicio pretenţie şi le lăsăm investiţia făcută. Între timp să ne construim o bază de pregătire şi să nu mai depindem şi să încheiem orice relaţie cu primăria Solomonistă a Craiovei", a concluzionat Mititelu.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a modificat, joi, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) pentru ca echipa Universitatea Craiova să poată disputa partidele de pe teren propriu din acest retur pe stadionul din Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici