Mitsubishi Motors se retrage din competiţiile de raliuri

Constructorul japonez Mitsubishi Motors şi-a anunţat, miercuri, retragerea din toate competiţiile automobilistice de raliuri, inculsiv din Dakar, cursă pe care a câştigat-o de 12 ori, din cauza crizei economice mondiale.

16 afișări
Imaginea articolului Mitsubishi Motors se retrage din competiţiile de raliuri

Mitsubishi Motors se retrage din competiţiile de raliuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deteriorarea bruscă a economiei mondiale impune companiei noastre să monitorizeze mai atent resurse sale", se arată într-un comunicat al firmei japoneze.

Mitsubishi Motors a participat de 26 de ori la Raliul Dakar, reuşind 12 victorii, dintre care 7 consecutive.

Constructorul japonez, care suferă ca toţi concurenţii săi un colaps al vânzărilor în întreaga lume, a menţionat, miercuri, că se aşteaptă să termine 2008-2009 (aprilie-martie), pe o pierdere netă de 500 de milioane de euro.

Retragerea Mitsubishi este a cincea de acest gen, în câteva săptămâni, în rândul producătorilor japonezi, care au renunţat unul după altul să mai concureze în sporturile cu motor, din cauza crizei economice.

Înregistrările de vehicule noi, în Japonia, cu excepţia maşinilor mini, au atins, în ianuarie, cel mai scăzut nivel din ultimii 41 ani. De asemenea, producătorii japonezi se confruntă cu un declin în vânzărilor la export, din cauza scăderii cererii din Statele Unite şi Europa.

La începutul lunii decembrie, Honda a anunţat că se retrage din Formula 1, competiţie în care a avut momentul său de glorie, la sfârşitul anilor' 80 ca producător al motoarelor pentru piloţi ca Nelson Piquet, cu echipa Williams, şi Ayrton Senna sau Alain Prost, pe maşini McLaren.

Suzuki şi Subaru au anunţat mai apoi, la mijlocul lunii decembrie, că maşinile lor nu vor mai lua parte la Campionatul Mondial de Raliuri.

În vreme ce, la începutul lunii ianuarie, Kawasaki şi-a anunţat decizia sa de a nu mai participa în MotoGP, o competiţie la care luase parte timp de 17 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici