Moartea lui Emiliano Sala. Începe procesul care caută adevărul despre tragedia din Canalul Mânecii

  • Procesul se deschide la Cardiff şi are ca scop reconstituirea celor întâmplate în urmă cu aproape trei ani.
  • Avionul care urma să-l ducă pe fotbalistul argentinian la Cardiff, noul său club din Ţara Galilor, s-a prăbuşit în timpul zborului.
446 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Emiliano Sala. Începe procesul care caută adevărul despre tragedia din Canalul Mânecii

Au trecut aproape trei ani de la moartea lui Emiliano Sala, atacantul din Nantes care a murit într-un accident de avion în timpul zborului care trebuia să-l ducă la Cardiff, unde în ianuarie 2019 a semnat un nou contract.

O tragedie provocată de vremea rea , dar şi de multe altele. Responsabilităţile vor fi stabilite de judecătorii din capitala Ţării Galilor, unde procesul se deschide pilotului David Henderson, cel care ar fi trebuit să fie la controlul avionului, încredinţat în schimb unui prieten, David Ibbotson.

Pe 21 ianuarie, acum doi ani, Sala a intrat într-un Piper Malibu, pentru a-şi începe noua viaţă în Premier League. Atacantul tocmai a semnat un nou contract cu clubul galez, iar transferul a adus 17 milioane pentru Nantes.

Argentinianul nu a ajuns niciodată la destinaţie. După 40 de km, aeronava a ajuns în mare, iar Sala a murit instantaneu, împreună cu pilotul Ibbotson. Şi tocmai unul dintre punctele poveştii asupra căruia va trebui să se clarifice procesul, deoarece Ibbotson nu ar fi trebuit să fie la control.

Pilotul a fost angajat în ultimul moment de colegul şi prietenul său David Henderson, care, la rândul său. fusese angajat de Willie McKay, brokerul care condusese operaţiunea de piaţă.

Ibbotson, certificat de ancheta anchetatorilor britanici, nu a fost calificat pentru zboruri nocturne, iar avionul nu a fost aprobat pentru a zbura în condiţii meteorologice ostile şi pentru a transporta pasageri. Aeronava a început să se dezintegreze înainte de prăbuşirea din Canal, în largul insulei Guernesey, din cauza vitezei excesive.

Cadavrul lui Sala a fost găsit după câteva zile de căutări pe mare. Nu al lui Ibbotson.

Henderson, denunţat de aviaţia civilă britanică, începând de astăzi şi timp de două săptămâni trebuie să răspundă în faţa judecătorilor şi să ofere primele indicaţii într-o afacere în care sunt împletite interesele a două cluburi şi ale diferiţilor agenţi şi intermediari.

În familia lui Emiliano Sala, durerea este uriaşă. Sora lui a încercat să se sinucidă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici