Modificări în programul etapei a XIV-a a Ligii I şi în cel al Cupei României

LPF şi FRF au modificat programul etapei a XIV-a a Ligii I, respectiv pe cel al sferturilor de finală ale Cupei României, răspunzând unei solicitări a Ministerului Administraţiei şi Internelor de amânare a meciurilor cu grad de risc din 21 şi 22 noiembrie, ajunul şi ziua alegerilor prezidenţiale.

13 afișări
Imaginea articolului Modificări în programul etapei a XIV-a a Ligii I şi în cel al Cupei României

Modificări în programul etapei a XIV-a a Ligii I şi în cel al Cupei României (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Secretarul de stat în Ministerul Administraţie şi Internelor şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, a cerut LPF, printr-o adresă, să nu programeze meciuri de fotbal cu grad ridicat de risc în ajunul şi în ziua alegerilor prezidenţiale. "(...) Există posibilitatea ca pe fondul creării unor aglomerări mari de public, specifice meciurilor de fotbal, persoane sau grupuri să organizeze şi să desfăşoare acţiuni de tulburare a ordinii publice. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, având în vedere că majoritatea efectivelor vor fi angrenate în misiuni specifice alegerilor, vă adresăm rugămintea de a analiza posibilitatea şi a dispune măsuri, potrivit competenţelor, pentru amânarea disputării meciurilor de fotbal planificate în zilele de 21 şi 22 noiembrie 2009, preliminate cu grad ridicat de risc şi participarea unui public numeros", se arată în adresa semnată de Fătuloiu, publicată pe site-ul oficial al LPF.

Astfel, sâmbătă, 21 noiembrie, în preziua alegerilor prezidenţiale, se va disputa numai meciul de la Mioveni, dintre Internaţional Curtea de Argeş şi Unirea Urziceni, pentru a permite echipei antrenate de Dan Petrescu să pregătească partida din 24 noiembrie, cu FC Sevilla, din Liga Campionilor. Iniţial erau programate sâmbătă patru întâlniri, însă celelalte trei au fost mutate astfel: Poli Iaşi - Pandurii, cu o zi înainte, iar FC Timişoara - Dinamo şi Astra - Steaua, luni.

Duminică, în ziua alegerilor, va avea loc doar partida de la Bistriţa, dintre Gloria şi FC Braşov, considerată a fi una fără riscuri de oficialii LPF.

În urma acestor modificări, FRF a anunţat, pe site-ul propriu, că a reprogramat meciul Astra - Dinamo din sferturile de finală ale Cupei României din data 25 noiembrie în 19 noiembrie.

Programul etapei a XIV-a a Ligii I este următorul:

Vineri, 20 noiembrie

Unirea Alba Iulia - Oţelul Galaţi, ora 14.00;

Poli Iaşi - Pandurii Târgu Jiu, ora 18.00;

FC Rapid - Gaz Metan Mediaş, ora 20.00;

Sâmbătă, 21 noiembrie

Internaţional Curtea de Argeş - Unirea Urziceni, ora 16.00;

Duminică, 22 noiembrie

Gloria Bistriţa - FC Braşov, ora 17.00;

Luni, 23 noiembrie

Universitatea Craiova - Ceahlăul Piatra Neamţ, ora 14.00;

FC Vaslui - CFR Cluj, ora 16.00;

FC Timişoara - FC Dinamo, ora 18.00;

Astra Ploieşti - FC Steaua, ora 20.00.

Programul sferturilor de finală ale Cupei României este următorul:

Marţi, 17 noiembrie

FC Braşov - Gloria Bistriţa, ora 19.00 (transmis de sport.ro);

Miercuri, 18 noiembrie

FC Vaslui - Internaţional Curtea de Argeş, ora 18.15 (sport.ro);

Universitatea Craiova - CFR Cluj, ora 20.15 (Pro TV);

Joi, 19 noiembrie

Astra Ploieşti - Dinamo Bucureşti, ora 20.15 (Pro TV).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici