Moldovan: E înghesuială mare pentru funcţia de selecţioner, pe mine mă va interesa după vreo 15 ani

Tehnicianul formaţiei Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este "înghesuială mare" pentru funcţia de selecţioner al primei reprezentative a României, precizând că pe el acest post îl va interesa doar după 15 ani de antrenorat.

65 afișări
Imaginea articolului Moldovan: E înghesuială mare pentru funcţia de selecţioner, pe mine mă va interesa după vreo 15 ani

Viorel Moldovan (Iamgine: Constantin Vlădescu / Mediafax Foto)

"Nu mă interesează în momentul de faţă funcţia de selecţioner. Mă interesează mai întâi vreo 10-15 ani de antrenorat. Văd că e mare înghesuială pentru funcţia de selecţioner, toţi se înghesuie. După vreo 15 ani de antrenorat şi uzură, voi avea vreo 54 de ani, cred că o să mă intereseze. Eu consider că un selecţioner trebuie să aibă o anumită vârstă, o anumită experienţă, să aibă o anumită greutate. Dar e înghesuială mare acum", a spus Moldovan.

El a adăugat că Victor Piţurcă nu poate fi considerat singurul vinovat pentru ratarea calificării la CM 2014 şi consideră că disputarea barajului cu Grecia este totuşi o realizare având în vedere grupa din care a făcut parte România. "Nu ştiu dacă ar trebui să tragem toţi în Victor Piţurcă. Sunt foarte mulţi factori care au influenţat negativ acest baraj. Dar ca de fiecare dată în fotbal principalul vinovat este antrenorul. Poate puteam avea o altă abordare la meciul tur de la Atena, atunci cred că am pierdut calificarea. Însă deja e de domeniul trecutului. Oricum, eu cred că Victor Piţurcă, ducând această echipă până la baraj, deja este o realizare foarte bună. Să ajungi într-o grupă foarte bună până la baraj nu e rău. El are obiectiv calificarea la CE-2016, rămâne de văzut dacă federaţia îi va mai acorda credit până la urmă", a precizat Moldovan.

Deşi contractul antrenorului Victor Piţurcă semnat cu FRF expiră la finalul preliminariilor CE 2016, după pierderea barajului cu Grecia mai mulţi oameni de fotbal au solicitat demiterea selecţionerului, propunându-i ca înlocuitori pe Dan Petrescu, Laurenţiu Reghecampf, Cosmin Contra sau Cosmin Olăriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici