Moldovan: "Ne-au lipsit ouăle, asta ne-a lipsit ca să ajungem şi noi sus"

Fostul internaţional Viorel Moldovan a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că jucătorii echipei naţionale a României mai au mult până la a avea mentalitatea turcilor sau a croaţilor şi a precizat că românilor le-au "lipsit ouăle" pentru a ajunge în următoarea fază a Campionatului European.

10 afișări
Imaginea articolului Moldovan: "Ne-au lipsit ouăle, asta ne-a lipsit ca să ajungem şi noi sus"

Moldovan: "Ne-au lipsit ouăle, asta ne-a lipsit ca să ajungem şi noi sus" (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne uităm la turci şi la croaţi şi ne dăm seama foarte uşor ce ne-a lipsit pentru a ne califica şi noi în sferturi. Pe româneşte, ne-au lipsit ouăle, asta ne-a lipsit ca să ajungem şi noi sus. Mai avem mult până la mentalitatea lor. Când te uiţi la turci şi vezi cum întorc tot meciul de la 0-2... e incredibil!", a spus fostul director sportiv al clubului Unirea Urziceni.

Moldovan susţine că Olanda cu rezervele şi-a făcut antrenamentul pentru sferturi cu naţionala României. "Numai rezerve nu se pot numi jucătorii pe care i-a avut azi Olanda în teren. Ce să mai, şi-au făcut cu rezervele antrenamentul pentru sferturi cu noi", a adăugat Moldovan.

Fostul atacant este de părere că jucătorii selecţionatei României au fost "apatici" şi "timizi". "Mă aşteptam la mai mult de la echipa naţională, mă aşteptam la o victorie, dar azi a arătat total diferit de ceea ce trebuia să arătăm. A fost un blocaj acolo, o crispare, jucătorii mi s-au părut apatici şi timizi în teren, nu au pus absolut deloc presiune pe adversar... Mare păcat, dar asta este. Oricum, eu cred că pentru noi calificarea s-a pierdut în meciul cu Italia. Dacă băteai Italia, aveai patru puncte, altfel jucai ultimul meci, practic erai calificat", a mai spus Viorel Moldovan.

Reprezentativa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, marţi, cu scorul de 0-2 (0-0), meciul susţinut în compania selecţionatei Olandei, în ultima etapă a grupei C de la Euro-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici