Moldovan pune condiţii pentru a rămâne la Rapid: Vreau un buget echilibrat şi achitarea restanţelor

Antrenorul Viorel Moldovan, al cărui contract cu FC Rapid a expirat la 30 iunie, a declarat, marţi, la reunirea lotului giuleştean că pentru a continua doreşte din partea conducerii un "buget echilibrat'' în următorul sezon şi achitarea restanţelor către jucători.

191 afișări
Imaginea articolului Moldovan pune condiţii pentru a rămâne la Rapid: Vreau un buget echilibrat şi achitarea restanţelor

Viorel Moldovan (Imagine: Constantin Vladescu/ Mediafax Foto)

"Situaţia mea este departe de a fi rezolvată. Sunt în discuţii avansate cu conducerea, negociem, dar vreau să am anumite garanţii. Nu ştiu dacă le voi obţine. Eu mi-aş dori enorm de mult să continui în Giuleşti dar pentru asta am nevoie de un buget cât de cât echilibrat pentru a ajunge la zi cu plăţile faţă de jucătorii care au muncit pe brânci pentru ca Rapid să revină în Liga I. În plus este nevoie de o sumă consistentă pentru a face anumite transferuri'', a spus tehnicianul.

El a spus că nu crede în preluarea clubului Rapid de către investitorul italian Angelo Massone până nu vede contractul semnat cu acţionarul majoritar Adrian Zamfir. "Până nu văd, eu nu cred. Sunt discuţii, chiar azi am vorbit cu doamna Andronache şi cu Renzo Rossi (n.r. – fostul manager sportiv al FC Rapid care intermediază tranzacţia dintre Massone şi Zamfir). Trebuie pus la punct totul. V-am spus, eu nu am semnat nimic, aştept să văd ceva concret. Eu voi conduce următoarele antrenamente, dar dacă nu se va produce ceva în cel mai scurt timp îmi va fi foarte greu să mai continui la Rapid. Nu ştiu ce se va întâmpla, s-ar putea ca acest investitor să vină cu o altă echipă tehnică, e normal până la urmă, aşa că sunt foarte multe lucruri de luat în calcul", a explicat antrenorul.

Moldovan susţine că toţi banii care vor intra în contul clubului din drepturile TV şi suma restantă din transferul lui Alexandru Ioniţă II, în total aproximativ 1,36 milioane de euro, trebuie direcţionaţi către plata restanţelor clubului către angajaţi. "Lotul este destul de restrâns, şi valoric şi numeric, este clar că pentru Liga I este nevoie de întăriri. Ce bani vin din drepturile TV (n.r. – 1,06 milioane euro) şi din suma de transfer a lui Alexandru Ioniţă (n.r. – 300.000 de euro) trebuie direcţionaţi către salariile jucătorilor, ale membrilor stafului administrativ, tehnic şi medical. Pentru că practic s-a muncit pe gratis pentru a duce Rapidul în Liga I. Apoi mai trebuie 1 milion şi ceva de euro pentru a aduce câţiva jucători pentru a forma un lot competitiv pentru Liga I'', a adăugat Viorel Moldovan.

Lotul echipei Rapid s-a reunit, marţi seară, la Stadionul Giuleşti în vederea începerii pregătorilor pentru noul sezon al Ligii I. Gruparea FC Rapid a câştigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federaţia Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licenţa clubului giuleştean pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici