Momente memorabile din lumea fotbalului: 35 de ani de când Maradona a uimit cu „mâna lui Dumnezeu”

  • Maradona a înscris două goluri în sfertul de finală cu Anglia, în 1986
  • Meciul cu Anglia a venit în contextul războiul din Maldive, pierdut de Argentina
  • Argentina a fost campioană mondială în 1986, învingând Germania de Vest în finală
  • Diego Armando Maradona a murit de 25 noiembrie 2020, în Argentina
283 afișări
Imaginea articolului Momente memorabile din lumea fotbalului: 35 de ani de când Maradona a uimit cu „mâna lui Dumnezeu”

FOTO: Profimedia

În 1986, pe 22 iunie, lumea fotbalistică a văzut două momente memorabile, ambele ale lui Diego Armando Maradona. Primul a fost „Hand of God”, când Maradona a marcat cu mâna, iar cel de-al doilea a pornit din gheata legendarului fotbalist. 

Mâna lui Dumnezeu, cum a fost numită ulterior, l-a păcălit pe arbitrul partidei dintre Argentina şi Anglia, din sferturile Cupei Mondiale din 1986. Maradona a împins mingea, peste portarul Shilton, în plasa porţii. Însă geniul lui Diego s-a văzut patru minute mai târziu, la golul în care a driblat 5 fotbalişti englezi. 2-0, iar Argentina îşi continua drumul spre titlul de campioană mondială. 

„Mingea e la Maradona, îl marchează doi, dar Maradona trece cu mingea de ei. Se lansează pe partea dreaptă, el, geniul fotbalului mondial, trece şi de al treilea şi îi va pasa lui Burruchaga. Nu, tot Maradona la minge, mereu el, geniul, ta-ta-ta-taaaa şi gooooooollllll. Îmi vine să plâng, Dumnezeule, trăiască fotbalul!”

Butoiaşul cosmic a atins statul de legendă la Napoli, acolo unde a galvanizat echipa. Napoletanii, cu Diego la timonă, au câştigat două titluri de campioni ai Italiei, în 1987 şi 1990. Viaţa lui a fost plină de aventuri, iar Maradona nu s-a sfiit să le facă publice. În modul său, plin de umor: „O dată am lipsit de acasă trei zile, iar când m-am întors, a patra zi, le-am spus că am fost răpit de extratereştri. Nu vreau să spun mai multe despre asta”, mărturisea el.

În luna noiembrie, Maradona a făcut un stop cardiorespirator, în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operaţia la cap suferită pe 3 noiembrie, când i s-a îndepărtat un cheag de sânge de pe creier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici