Monica Niculescu, a cincea româncă în turul doi la US Open

Sportiva Monica Niculescu, locul 68 mondial, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-1, 7-5, pe Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 50 WTA, şi a devenit a cincea jucătoare din România care a acces în turul 2 al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

680 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu, a cincea româncă în turul doi la US Open

Monica Niculescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Niculescu va juca în turul doi în compania sportivei Barbora Zahlavova Strycova (Cehia/ favorita 30), care a trecut de Ashleigh Barty (Australia), scor 6-1, 6-3.

Calificarea în turul doi la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Tot marţi, Sorana Cîrstea, locul 80 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-1, pe sportiva britanică Heather Watson, locul 46 WTA,

În turul următor, Cîrstea va evolua împotriva Eugeniei Bouchard (Canada), locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Luni, jucătoarele Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, Irina-Camelia Begu, locul 61 WTA, şi Alexandra Dulgheru, poziţia 95 în ierarhia mondială, s-au calificat în turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Begu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 7-6 (4), 6-3, după o oră şi 40 de minute, pe Silvia Soler-Espinosa (Spania), locul 70 WTA, şi va juca, în turul secund, cu Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 28 şi poziţia 30 în clasamentul mondial, care a trecut cu scorul de 6-3, 6-3, de Paula Ormaechea (Argentina), locul 99 WTA.

Dulgheru a câştigat, în primul tur, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 30 de minute, meciul cu Kristyna Pliskova (Cehia), poziţia 92 în ierarhia mondială, şi o va întâlni, în turul doi, pe Maria Şarapova (Rusia), a cincea favorită a competiţiei şi locul 6 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de compatrioata sa Maria Kirilenko, poziţia 113 în clasamentul mondial.

Simona Halep a acces în turul secund după o victorie în trei seturi cu Danielle Collins (SUA), scor 6-7 (2), 6-1, 6-2. Halep va evolua în turul 2 în premieră împotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a învins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici