Monica Niculescu, jucătoarea română în activitate cu cei mulţi bani câştigaţi din tenis

Sportiva Monica Niculescu a atins, vineri, faza semifinalelor turneului de la Beijing şi va fi recompensată pentru această performanţă cu circa 170.000 de dolari, sumă care o propulsează pe primul loc în topul premiilor încasate de jucătoarele române în activitate, devansând-o pe Sorana Cîrstea.

273 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu, jucătoarea română în activitate cu cei mulţi bani câştigaţi din tenis

Monica Niculescu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit statisticii WTA, Niculescu, locul 57 mondial, avea înaintea turneului China Open 1.289.417 de dolari premii încasate în carieră şi cu cei 171.572 de dolari pe care îi va primi pentru performanţele de până acum de la Beijing (semifinale la simplu şi prezenţa în turul I la dublu) va ajunge la 1.460.989 de dolari, sumă cu care o depăşeşte pe Sorana Cîrstea (1.365.970 de dolari).

Niculescu a intrat şi în Top 3 premii încasate de românce în carieră în toate timpurile, după Irina Spârlea, care a "adunat" 2,65 milioane de dolari, şi Ruxandra Dragomir cu 1,86 milioane de dolari.

Jucătoarea care a împlinit 24 de ani la 25 septembrie îşi poate mări "contul" prin calificare în finala China Open, performanţă care se recompensează cu 387.750 de dolari, sau prin câştigarea turneului, premiul fiind de 775.500 de dolari.

În afară de Niculescu şi Cîrstea, alte două românce au depăşit un milion de dolari premii: Alexandra Dulgheru (locul 66 WTA) - 1.115.128 de dolari şi Edina Gallovits-Hall (locul 115 WTA) - 1.049.041 de dolari.

Cu aproape 530.000 de dolari încasaţi, Niculescu este jucătoarea română cu cei mai mulţi bani câştigaţi în 2011, mai mult de jumătate din acesată sumă provenind din performanţele înregistrate la două turnee, optimi de finală la US Open - premiu de 107.446 de dolari şi semifinale de la China Open - premiu de 169.447 de dolari. Cu 367.067 de dolari câştigaţi în acest an, Alexandra Dulgheru este pe locul doi în această ierarhie, iar Simona Halep pe trei cu 278.358 de dolari.

Din punct de vedere sportiv, prezenţa Monicăi Niculescu - după ce a evoluat în calificări - în semifinalele China Open, turneu de 1.000 de puncte, din categoria Premier Mandatory, echivalentul Masters Series la masculin, reprezintă unul dintre cele mai bune rezultate înregistrate de un jucător de tenis din România la simplu în ultimii zece ani. Cu siguranţă, este cea mai bună performanţă din cariera sportivei născute la Slatina, care nu a câştigat până în prezent niciun turneu WTA şi nici nu a ajuns în vreo finală. În acest an, ea a atins turul trei la Australian Open, faza semifinalelor la Estoril şi faza optimilor US Open. De-a lungul timpului, Niculescu a mai jucat în semifinale la Taşkent (2010), iar cea mai bună clasare la simplu din cariera ei a fost locul 44 WTA, în 9 mai.

Pentru accederea în finala unuia dintre cele mai importante turnee din circuitul WTA, Niculescu va juca, sâmbătă, în compania învingătoarei din meciul dintre Andrea Petkovici (Germania - favorita numărul 9) şi Anastasia Pavliucenkova (Rusia - numărul 13).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici