Video Monica Ridzi: Voi elabora un decalog pentru sport şi unul pentru tineret

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că va alcătui în cel mai scurt timp un decalog pentru sport şi unul pentru tineret, după ce a mai făcut câte un decalog pe line politică pentru Aninoasa, Petrila şi Petroşani.

35 afișări

Monica Ridzi spune că a fost înaintată propunerea pentru numirea în funcţia de secretar de stat pe probleme de sport a fostului preşedinte al ANS, Octavian Bellu, aceasta urmând să se parafeze în foarte scurt timp.

Prezentăm integral interviul acordat agenţiei de presă MEDIAFAX de către ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi:

Reporter: Cum au fost primele zile în calitate de ministru al tineretului şi sportului?

Monica Ridzi: Nu a fost uşor, este vorba de multe ore de muncă, pentru că a necesitat o reorganizare, pentru că avem nişte priorităţi în plan guvernamental. Pe de altă parte, acest minister s-a înfiinţat prin comasarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret, care avea în subordine două agenţii, şi a Agenţiei Naţionale pentru Sport. Ori, am avut nevoie de puţin timp în plus faţă de alţi colegi pentru a reuşi să facem o structură organizatorică cu o organigramă funcţională. Dacă până în acest moment aveam trei direcţii economice, acum va fi una singură, vă dau un singur exemplu. Dar, începând de astăzi, că a apărut Ordonanţa de Guvern privind înfiinţarea ministerului, putem să demarăm mult mai rapid următorii paşi, putem să începem să angajăm începând din ziua de astăzi. Fac această precizare pentru cei care nu ştiu, că nefiind o hotarâre de Guvern şi organigrama aferentă, fiind vorba de un minister nou înfiinţat, aceşti paşi nu puteau fi făcuţi până acum. În paralel, am lucrat la construcţia bugetului, lucru extrem de important, pentru că vrem să finalizăm cât mai repede acest aspect.

Rep.: S-a definitivat componenţa echipei de conducere?

M.R: Precum ştiţi unul dintre secretarii de stat a fost numit, cel de la tineret, este vorba de Răzvan Bobeanu. Am înaintat propunerea şi pentru domnul Octavian Bellu, încă nu a apărut numirea în Monitorul Oficial, cu siguranţă acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp (n.r. - până la ora publicării interviului a fost oficializată numirea lui Bellu în această funcţie). Nu am făcut însă propuneri pentru subsecretarul de stat şi nici pentru alte poziţii din organigramă. Şi nu am angajat pe nimeni, nu am făcut nicio propunere, urmează ca aceste lucruri să le fac începând de astăzi.

Rep.: În programul politic pentru Petroşani aţi alcătuit un decalog. Cum ar arăta decalogul pentru sport, dar cel pentru tineret?

M.R.: Ştiţi că fiecare zonă are specificitatea ei, fiecare domeniu este unul specific, sunt şi lucruri care pot fi comune dacă ne referim la chestiunile de aspect social, la sportul pentru toţi, la sportul pentru persoanele cu handicap. Iată sunt şi lucruri comune. Voi elabora în cel mai scurt timp un decalog atât pentru sport, cât şi pentru zona de tineret. Priorităţile noastre din programul de guvernare sunt cunoscute, dar voi elabora cu siguranţă şi câte un decalog pentru a şti cu exactitate ce vrem să facem şi pe ce vrem să accentuăm, cel puţin acum la început de mandat.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici