Video Monica Ridzi: Voi elabora un decalog pentru sport şi unul pentru tineret

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că va alcătui în cel mai scurt timp un decalog pentru sport şi unul pentru tineret, după ce a mai făcut câte un decalog pe line politică pentru Aninoasa, Petrila şi Petroşani.

35 afișări

Rep.: Cum credeţi că se poate rezolva problema bugetului pentru sport, a salariilor antrenorilor şi sponsorizarea competiţiilor sportive?

M.R.: Aici se impun mai multe precizări. În primul rând, s-a creat falsa impresie că singurii bani de care sportul beneficiază sunt aceia care sunt în administrarea MTS. Nu este aşa, noi ca minister avem o sumă de bani pe care o acordăm, pe de o parte federaţiilor sportive pe baza unui program competiţional foarte bine pus la punct. Asta îmi doresc şi în acest an, să reuşim în acest context al crizei economice să nu afectăm deloc pregătirea sportivilor. Încă nu am avut o discuţie în acest sens, urmează ca în perioada următoare să mă întâlnesc cu toate federaţiile. Vineri, voi avea o întâlnire cu membrii Comitetului Executiv al COSR. Urmează să avem discuţii cu privire la bugetul pe care îl va primi fiecare federaţie în parte. Nu vreau să afectăm pregătirea sportivilor. Vreau, în egală măsură, să putem finaliza anumite investiţii pe care le-am început. Dar trebuie precizate următoarele aspecte: sportul nu beneficiază doar de sume prin MTS. Vă dau câteva exemple: Ministerul Educaţiei finanţează şi latura sportivă prin cluburile sportive şcolare, Ministerul Administraţiei şi Internelor prin departamentele de specialitate, Consiliile Locale şi judeţene care sprijină cluburile sportive din subordine. Dacă ar fi să facem o evaluare, banii care sunt destinaţi sportului sunt mult mai mulţi.

Rep.: De obicei reprezentantele sexului frumos înregistrează mai puţine accidentări decât băieţii. Ba chiar şi la capitolul rezultate sportive internaţionale au mult mai succes. De ce credeţi că se întâmplă asta?

M.R.: E o întrebare interesantă. E greu de spus, dar aş putea spune că fetele sunt puţin mai tenace uneori decât băieţii. Poate fetele noastre sunt mai talentate decât cele cu care concurează, poate este vorba de ambiţia care le caracterizează. Eu nu vreau să-i critic pe băieţi, dimpotrivă, să-i încurajez, m-aş bucura să fie o competiţie între fete şi băieţi din punct de vedere al obţinerii de medalii. Îmi doresc foarte mult ca sportivii români să obţină la fel de multe medalii ca acum câţiva ani de zile. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat la ultimele Jocuri Olimpice. Tocmai de aceea acest prim an din ciclul olimpic este unul extrem de important pentru noi. Vreau să creştem baza de selecţie, un sportiv de performanţă nu se pregăteşte într-un an de zile. Vreau să încurajez atât fetele, cât şi băieţii, să-şi dorească să obţină o medalie. Ei sunt modele pentru alţi tineri şi este important să avem aceste modele. Îmi doresc să pot atrage, în anumite proiecte ale ministerului, foşti sportivi de performanţă. Deja am vorbit cu Gabriela Szabo şi vreau să o implic în proiecte. Cred că prin dezvoltarea sportului de masă putem să dezvoltăm sportul de performanţă şi este unul dintre proiectele pe care vreau să-l dezvolt în foarte scurt timp.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici