Video Monica Ridzi: Voi elabora un decalog pentru sport şi unul pentru tineret

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că va alcătui în cel mai scurt timp un decalog pentru sport şi unul pentru tineret, după ce a mai făcut câte un decalog pe line politică pentru Aninoasa, Petrila şi Petroşani.

35 afișări

Rep.: Aţi afirmat că se poate conduce MTS-ul doar dacă eşti un bun manager, fără să fi practicat sport de performanţă. În acest context, ce calităţi credeţi că ar trebui să aibă un fost sportiv de performanţă ca să devină, spre exemplu, un bun ministru al apărării sau unul de externe.

M.R.: Precum ştiţi, noi ne-am propus şi prin programul de guvernare să asigurăm o dublă carieră sportivilor. Este foarte important ca sportivii de performanţă să aibă posibilitatea ca, pe lângă ceea ce fac în perioada în care practică acest sport de performanţă, imediat după, să aibă o continuitate, să nu fie o întrerupere şi dimpotrivă să aibă o continuitate în ceea ce ei fac. Nu trebuie neapărat să fie implicaţi în acelaşi domeniu, în viaţa sportivă. Foarte mulţi au devenit antrenori, dar e o vorbă care mie îmi place că «fiecare soldat are în raniţă bastonul de mareşal» sau spusă altfel că fiecare sportiv are în rucsac cheia succesului. Cred că depinde foarte mult de fiecare dintre ei. Aţi văzut şi în alte state membre actori care s-au implicat ulterior în politică şi au devenit guvernatori. Aţi văzut foşti sportivi care sunt implicaţi în politică. Eu nu văd nimic rău în acest sens, ci dimpotrivă, depinde foarte mult de ceea ce îşi doreşte fiecare şi cred că, până la urmă, politica este şi o vocaţie pe care o ai sau nu o ai. Fiecare, la început de drum, se axează pe anumite aspecte. Sunt foşti avocaţi care sunt oameni politici de performanţă în acest moment. Cred că fiecare om politic a performat într-un domeniu la început. Mă rog, nu putem spune că există o asemănare între oamenii politici din România sau din alte state membre. La fel, cum şi sportivii de astăzi cred că pot fi implicaţi într-un alt domeniu, contează foarte mult ceea ce îşi doreşte fiecare şi ce aptitudini are până la urmă.

Rep.: Cum credeţi că se poate rezolva problema bazelor sportive din ţară în contextul în care numai în Bucureşti, din 1990 şi până astăzi, peste 40 de arene au căpătat o altă destinaţie decât cea sportivă?

M.R.: După cum ştiţi, a fost o perioadă, în care, din păcate, acest lucru nu îl putem nega, a fost un vid legislativ, când s-au pierdut anumite baze sportive. În acest moment, acest lucru este reglementat. Într-adevăr, sunt multe lucruri de făcut în acest sens şi, în primul rând, armonizarea legislaţiei, s-au făcut multe modificări la legea sportului. Se impune o armonizare a legislaţiei în domeniu, atât în România, cât şi o armonizare cu legislaţia internaţională. Este foarte important să avem o bună colaborare şi cu comunităţile locale, pentru că foarte multe baze sportive aparţin de consiliile locale, consiliile judeţene sau construcţiile sunt ale noastre şi terenurile ale lor. Suntem în plin proces de reevaluare a patrimoniului, avem un Registru al Bazelor Sportive. Sunt paşi pe care i-am făcut şi pe care îi vom continua, deoarece, pentru noi, aceste baze sportive constituie o prioritate. Este important ca sportivii să se poată pregăti în cele mai bune condiţii. Ne-am propus să putem finaliza anumite investiţii care au fost începute şi pentru care sunt necesare sume mici în acest moment până la finalizarea efectivă şi darea în folosinţă a anumitor baze sportive.


Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici