Monisha Kaltenborn, prima femeie care conduce o echipă de Formula 1

Peter Sauber, fondatorul Sauber F1 în urmă cu 20 de ani, a desemnat-o oficial, joi, la conducerea echipei pe austriaca de origine indiană Monisha Kaltenborn, care devine astfel prima femeie aflată în funcţia de "team principal" în Formula 1.

220 afișări
Imaginea articolului Monisha Kaltenborn, prima femeie care conduce o echipă de Formula 1

Monisha Kaltenborn, prima femeie care conduce o echipă de Formula 1

Omul de afaceri elveţian va împlini, duminică, 70 de ani şi a afirmat de mai multe ori în ultima perioadă că nu doreşte să mai stea pe zidul boxelor la această vârstă. Absent de la Suzuka, unde duminică a avut loc Marele Premiu al Japoniei, Sauber a venit la Yeongam pentru a-i transfera oficial ştefeta lui Kaltenborn, 41 de ani, care a primit la finalul anului 2011 şi un pachet de acţiuni ale echipei.

Petre Sauber rămâne în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului ce-i poartă numele, cu sediul la Hinwil (Elveţia) şi şeful "operaţiunilor strategice", se arată într-un comunicat al Sauber F1. El a fost unul dintre primii patroni din automobilism care i-au oferit septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher posibilitatea de a concura, în cursele de anduranţă.

"Decizia era luată de multă vreme, dar nu stabilisem data. Acum, este un moment bun pentru că au fost mai multe curse la care nu am participat, printre care şi MP Japoniei, unde echipa a înregistrat o excelentă performanţă (n.r. - locul 3, ocupat de Kamui Kobayashi). Nu am niciun dubiu că Monisha are toate calităţile necesare pentru a deveni un «team principal» remarcabil", a explicat Sauber.

"Sunt conştientă de responsabilitatea care îmi revine. Suntem a patra echipă ca vechime în Formula 1 (n.r. - după Ferrari, McLaren şi Williams) şi faptul că am reuşit să supravieţuim într-un mediu atât de dificl este formidabil. Mi-am fixat un ţel foarte înalt şi sunt convinsă că pot face să avanseze această echipă, aşa cum doreşte Peter Sauber", a declarat Kaltenborn.

După 15 etape, echipa Sauber, formată din mexicanul Sergio Perez şi japonezul Kamui Kobayashi, ocupă locul 6 în clasamentul constructorilor.

Duminică, la Yeongam, are loc Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici