Morariu: Campionii noştri olimpici vor fi exemple pentru copiii care se vor apuca de sport

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, a declarat că delegaţia României prezentă la Jocurile Olimpice de la Beijing s-a descurcat foarte bine, iar cei care au câştigat medalii vor fi nişte exemple pentru viitorii sportivi.

19 afișări
Imaginea articolului Morariu: Campionii noştri olimpici vor fi exemple pentru copiii care se vor apuca de sport

Morariu: Campionii noştri olimpici vor fi exemple pentru copiii care se vor apuca de sport

"Am spus imediat după încheierea Jocurilor de la Beijing şi o repet şi acum: am terminat această Olimpiadă cu capul sus. Am reuşit să cucerim mai multe medalii de aur, iar campionii noştri olimpici pot fi consideraţi exemple pentru copiii care se vor apuca de acum încolo de sport. Cu toţii ştim că a fost o competiţie foarte grea, iar sportivii merită toate felicitările noastre. Trebuie totuşi să amintim că nu doar sportivii au meritul acestor rezultate, ci şi federaţiile, precum şi cluburile care le-au asigurat olimpicilor toate condiţiile", a precizat Octavian Morariu.

Pentru sportivii români participanţi la JO de la Beijing urmează un nou ciclu, iar majoritatea dintre ei se gândesc deja la următoarele Jocuri Olimpice, care vor avea loc în 2012, la Londra.

Canotoarele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu , medaliate cu aur în proba de 2 rame cu cârmaci, au ţinut să facă un apel către Federaţia Română de Canotaj, spunând că vor mai participa la JO de Londra doar dacă în ţară se va construi o pistă de nivel mondial. "Promit că mă voi pregăti şi pentru Jocurile de la Londra doar dacă se va construi în ţară o pistă olimpică. Eu am deja o vârstă, dar vreau ca România să aibă aşa ceva, mai ales că acest sport este tot timpul printre principalele favorite", a spus Georgeta Andrunache, în vârstă de 32 de ani, şi câştigătoare a cinci titluri olimpice în întreaga sa carieră.

De asemenea, scrimerul Mihai Covaliu , medaliatul cu bronz la sabie, Mihai Covaliu, a vorbit şi el despre situaţia în care se află sportul românesc, spunând că îşi doreşte reînfiinţarea unui minister al sportului. "Pentru mine urmează o perioadă de odihnă, în care să mă gândesc la tot ceea ce am de făcut în continuare. Sper ca tot mai mulţi tineri să înveţe din ceea ce am realizat noi şi să se apuce de sport, iar la competiţiile naţionale să vedem o concurenţă cât mai mare. Cred că ar fi foarte bine dacă s-ar înfiinţa un minister al sportului, deoarece atunci ar avea cine să se ocupe de infrastructura acestui domeniu", a precizat Mihai Covaliu.

Medaliaţii delegaţiei române de la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost premiaţi, joi, de către grupul de firme Niro, partener al COSR. Sportivele care au câştigat medalii de aur, Alina Dumitru (Judo), Georgeta Andrunache, Viorica Simion (ambele la canotaj), Sandra Izbaşa (gimnastică) şi Constantina Diţă Tomescu (maraton), au încasat cecuri în valoare de câre 10.000 de euro. De asemenea, Ana Maria Brânză, vicecampioana olimpică la proba spadă, a fost premiată cu 5.000 de euro. Medaliaţii cu bronz, Mihai Covaliu (sabie), echipa feminină de gimnastică şi componentele echipajului de canotaj 8+1, au primit câte 3.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici