Morariu crede că România va obţine între 8 şi 12 medalii la JO de la Londra

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat, marţi, după Adunarea Generală Ordinară a COSR, că în opinia sa, sportivii români vor obţine între 8 şi 12 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, dintre care trei de aur la gimnastică, scrimă şi canoe.

29 afișări
Imaginea articolului Morariu crede că România va obţine între 8 şi 12 medalii la JO de la Londra

Morariu crede că România va obţine între 8 şi 12 medalii la JO de la Londra (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Declaraţiile lui Morariu vin după ce fostul secretar general al COR, Dan Popper, a afirmat că delegaţia României va obţine la ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Atena o medalie de aur doar întâmplător.

"Domnul Popper e puţin departe de COSR acum. Dacă înainte de Sydney sau Atena era în interior şi putea să aibă o părere, acum este mai greu. Sunt convins că vom avea rezultate corecte. România se poate întoarce cu 8-12 medalii, acum câte de aur, mi-e greu să zic. Mi-ar plăcea să ne întoarcem cu 11 medalii, dintre care trei de aur, cel puţin aşa arată statisticile din ultimii trei ani. Aurul ar putea veni de la gimnastică, scrimă şi canoe", a spus Morariu.

Octavian Morariu a precizat că delegaţia României de la Londra va avea un număr comparativ de sportivi cu ediţia de la Beijing 2008, când au fost 102 concurenţi. "Anul acesta stăm mai bine decât înainte de Beijing. Delegaţia de la Londra va fi comparabilă cu cea de la Beijing", a adăugat Morariu.

Preşedintele COSR s-a arătat bucuros pentru rezultatele obţinute de sportivii români în ultima lună la Campionatele Europene de gimnastică, haltere sau lupte. "Nu pot decât să mă bucur pentru rezultatele din ultima perioadă. Nu este decât meritul unor nebuni frumoşi, care au obţinut rezultate cu bani foarte puţini. Acum îi avem pe Belu şi Bitang, care la gimnastică pot face din locul cinci, locul trei şi din locul trei, aur. Apoi mai e Nicu Vlad, Ana Pascu. Avem o elită de conducători, cu antrenori foarte buni, consacraţi şi tineri care înnobilează", a precizat Morariu.

Octavian Morariu speră ca premiile pentru medaliaţii români de la Londra să fie mai mari decât cele de la Beijing. "Deocamdată sunt în vigoare cuantumurile de la Beijing. Ne vom adresa Guvernului şi putem spera ca anul viitor economia să meargă mai bine, finanţele să meargă mai bine, iar sportivii să primească premii mai mari", a completat Morariu.

Oficialul român a anunţat lansarea unei noi campanii antidoping şi a precizat că niciun sportiv român nu a fost depistat pozitiv în ultimii şapte ani. "Ca şi la celelalte Jocuri Olimpice vom demara un plan de educaţie şi prevenire. De la Atena 2004 nu am avut niciun sportiv depistat pozitiv, indiferent dacă au fost campionate de juniori sau seniori", a subliniat Morariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici