Morariu: Faptul că se face infrastructură sportivă acolo unde nu se cade nu e în folosul sportului

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu este în folosul sportului construirea unei infrastructuri "acolo unde nu se cade", deoarece oamenii din acest domeniu ar părea ca "nişte risipitori".

102 afișări
Imaginea articolului Morariu: Faptul că se face infrastructură sportivă acolo unde nu se cade nu e în folosul sportului

Octavian Morariu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă decizia premierului Mihai Răzvan Ungureanu de a reorienta fondurile destinate construcţiei de bazine de înot este în interesul sportului, Octavian Morariu a răspuns că probabil şeful Guvernului se referă la "o serie de excese" pe care şi COSR le-a dezaprobat de-a lungul timpului.

"Probabil domnul premier se referă la o serie de excese care au fost făcute în numele sportului şi pe care noi toţi le-am dezaprobat. Faptul că se face infrastructură sportivă acolo unde nu se cade nu e ceva ce vine în folosul sportului. Apărem noi, cei din sport, ca nişte oameni risipitori. Eu cred că la lucru acesta s-a referit domnul premier când a făcut această afirmaţie. Eu sunt convins că se vor mai face piscine în România. Dar mă bucur că o autoritate se preocupă şi de locul unde se fac lucrurile astea", a spus Morariu, adăugând că deocamdată nu s-a întâlnit personal cu noul premier.

El a menţionat însă că a avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, pe care l-a informat că toate problemele din punct de vedere logistic legate de reprezentarea României la Jocurile Olimpice de la Londra sunt rezolvate.

"M-am văzut ieri (n.r. - marţi) cu ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, iar dânsul a înţeles priorităţile noastre. L-am informat de faptul că din punct de vedere logistic, pentru Londra, totul este reglat. Transportul e rezolvat, ţinutele sunt rezolvate, fie că e vorba de echipamentul de concurs sau de prezentare. Toate aceste lucruri au fost reglate de către noi, iar ministrul a apreciat asta. Deci nu m-am dus cu palma întinsă pe chestiunea asta", a precizat Morariu.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare "apetenţă" pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este "o ţară de înotători".

"Eu nu cred că suntem o ţară de înotători, am mai puţină apetenţă pentru piscine care sunt săpate în fiecare localitate din România", a spus Ungureanu, anunţând că vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administrează "porţiuni mari" din banul public, precum Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici