Moştenirea lui Hugh Hefner. 10 sportive care au renunţat la haine pentru revista "Tăticului Playboy": de la Katarina Witt, rebela din patinajul artistic, la înotătoare şi gimnaste celebre

"Tăticul Playboy", Hugh Hefner, a murit la 91 de ani. Omul care bea 36 de sticle de Pepsi pe zi şi a scris istorie cu revista lansată în 1953, cu o fotografie nud a lui Marilyn Monroe culeasă din arhive, a atins şi lumea sportului. Marele 'trofeu' al revistei lui Hefner a fost Katarina Witt, cea care a renunţat la haine şi a apărut pe coperta numărului din decembrie 1998, la zece ani distanţă după ce câştigase, la Calgary, a doua medalie de aur la patinaj artistic, scrie Prosport.

4156 afișări
Imaginea articolului Moştenirea lui Hugh Hefner. 10 sportive care au renunţat la haine pentru revista "Tăticului Playboy": de la Katarina Witt, rebela din patinajul artistic, la înotătoare şi gimnaste celebre

Moştenirea lui Hugh Hefner. 10 sportive care au renunţat la haine pentru revista "Tăticului Playboy": de la Katarina Witt, rebela pentru care s-a inventat o regulă în patinajul artistic, la înotătoare şi simboluri ale gimnasticii

Noiembrie 1997 - Rusia o convinge pe Svetlana Khorkina

Gimnasta cu 2 titluri olimpice, 9 mondiale şi 13 europene a pozat nud pentru varianta rusească a Playboy, în 1997. Este primul nume mare din sport care a intrat în galeria vedetelor Playboy.

Decembrie 1998 - momentul Katarina Witt, patinatoare

Katarina Witt a pozat pentru Playboy la 33 de ani. Cvadruplă campioană mondială şi sextuplă regină continentală, Witt a făcut pasul spre patinajul profesionist în 1988, dar în 1994 a revenit în competiţiile amatorilor, pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Lillehammer. Witt a fost o prezenţă excentrică pe patinoar. În 1988, Federaţia Internaţională de patinaj artistic a luat decizia de a introduce o regulă cunoscută drept "regula Katarina", care le obliga pe patinatoare să poarte fustă sau rochie care să acopere şoldurile şi fundul. Totul după ce sportiva din Germania de Est a apărut pe gheaţă într-un costum cu pene care amintea izbitor de costumele de carnaval de pe Copacabana. Regula a dispărut ulterior, în 2004.

 

Germania avea, de altfel, o legătură specială cu revista lui Hefner - în 1972, era prima ţară din lume care lansa o ediţie proprie în cadrul francizei Playboy.

Noiembrie 1999 - Mia St. John, boxeriţă

Mia a înregistrat 49 de victorii şi 14 înfrângeri în cariera sa în boxul profesionist. Americanca are origini mexicane şi a deţinut centurile IBA, IFBA şi WBC.

 

Vezi cine sunt celelalte 7 sportive care au renunţat la haine pentru revista "Tăticului Playboy"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici