Mourinho: Cred că Guardiola va câştiga trofeul FIFA pentru cel mai bun antrenor

Tehnicianul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este corect ca el să nu câştige în acest an trofeul FIFA pentru cel mai bun antrenor, în opinia sa cel care îl va obţine fiind Josep Guardiola (FC Barcelona).

110 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Cred că Guardiola va câştiga trofeul FIFA pentru cel mai bun antrenor

Mourinho: Cred că Guardiola va câştiga trofeul FIFA pentru cel mai bun antrenor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acest an nu voi câştiga premiul pentru cel mai bun antrenor şi cred că este corect. În 2010, l-am meritat pentru că realizasem tripla cu Inter (Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Italiei), însă în acest an nu merit. Pentru a câştiga trofeul, în opinia mea trebuie să câştigi unul din cele trei mari campionate, iar eu am câştigat doar Cupa Spaniei. Este o onoare să mă aflu printre cei trei nominalizaţi şi mi-ar fi plăcut să fiu alături de ceilalţi doi finalişti (Guardiola şi Alex Ferguson) şi să îl salut pe câştigătorul din acest an, care cred eu va fi Guardiola", a spus Mourinho, care nu participă la gala de luni seară de la Zurich deoarece Real Madrid are programat, marţi, un meci în Cupa Spaniei.

Referitor la Balonul de Aur, care va fi decernat, de asemenea, la Zurich, Mourinho a estimat că "nici Messi şi nici Cristiano Ronaldo (n.r. - ambii nominalizaţi, alături de Xavi de la FC Barcelona) nu vor rămâne cu Baloanele de Aur pe care le au deja" (n.r. - argentinianul două, portughezul unu). "Ambii joacă la echipe mari şi mai au până la 30 de ani, astfel că vor câştiga multe trofee", a menţionat Mourinho.

Jose Mourinho este nominalizat pentru titlul de cel mai bun antrenor al anului 2011, alături de Alex Ferguson (Manchester United) şi Josep Guardiola (FC Barcelona).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici