Mourinho: Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea

Tehnicianul Jose Mourinho a declarat, miercuri seară, după ce Internazionale Milano s-a calificat în finala Ligii Campionilor deşi a fost învinsă, scor 1-0, de FC Barcelona, că aceasta este cea mai frumoasă din viaţa sa.

24 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea

Mourinho: Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Meciul a început prost. Am fost nevoit să-l înlocuiesc pe Pandev cu Chivu şi fără Pandev noi am pierdut din punct de vedee ofensiv. În 10, şansele noastre de a marca s-au redus aproape la zero. O echipă fără organziare tactică primeşte patru sau cinci goluri aici. Este foarte greu să joci 10 contra 11 cu FC Barcelona, este cea mai bună echipă din lume la nivelul posesiei balonului. Noi am fost compacţi, am jucat bine şi am închis spaţiile. Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea. Este ceva istoric. Am făcut un meci spectaculos la nivelul organizării şi din punct de vedere defensiv. Pe teren propriu am jucat să câştigăm, iar aici am făcut ce am putut. Nu voiam balonul. Le-am spus jucătorilor mei să le dea balonul celor de Barcelona, ei îl voiau", a declarat Mourinho.

Tehnicianul a menţionat că respectă foarte mult pe FC Barcelona. "Nu voi uita niciodată că am fost la FC Barcelona timp de patru ani. Dar acum sunt principalul inamic", a afirmat portughezul.

El a făcut referire şi la adversara din finala Ligii Campionilor, Bayern Munchen: "Bayern este un mare echipă, cu o mare istorie. Va fi o finală minunată. Păcat că Ribery nu poate juca".

Formaţia italiană Internazionale Milano, la care fundaşul Cristian Chivu a fost integralist, s-a calificat în finala Ligii Campionilor, eliminând deţinătoarea trofeului, FC Barcelona, cu scorul general de 3-2, deşi a pierdut, miercuri, scor 0-1 (0-0), partida din returul semifinalelor competiţiei. Golul gazdelor a fost marcat de Pique '84.

La Inter, Chivu a evoluat din primul minut, deşi fusese anunţat iniţial rezervă, după ce Goran Pandev a suferit o accidentare în şedinţa de pregătire dinaintea partidei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici