Mourinho: Inter trebuie să vândă jucători dacă vrea să câştige Liga Campionilor

Antrenorul Jose Mourinho i-a cerut preşedintelui clubului Internazionale Milano, Massimo Moratti, să vândă mai mulţi jucători în această vară, dacă vrea ca echipa italiană să câştige primul trofeu Liga Campionilor din 1965.

13 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Inter trebuie să vândă jucători dacă vrea să câştige Liga Campionilor

Mourinho: Inter trebuie să vândă jucători dacă vrea să câştige LC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat cotidianului Gazetta dello Sport, Mourinho a alcătuit o listă cu ceea ce ar trebui făcut pentru ca Internazionale Milano, echipă la care joacă şi Cristian Chivu, să revină în prim plan în Europa: formarea de tineri jucători de către club, reducerea lotului de jucători la prima echipă şi reînnoirea infrastructurii la baza de pregătire. În plus, Mourinho nu mai doreşte contracte pe termen scurt cu jucătorii.

"Nu voi mai rămâne la club dacă în lot vor rămâne în continuare mai mulţi jucători bătrâni decât tineri. Accept provocarea doar dacă vor fi achiziţionaţi patru jucători de nivel înalt. În orice caz, nu mai vreau să lucrez cu 29 de jucători, trebuie să vindem dintre ei", a spus Mourinho.

Printre jucătorii tineri chemaţi din ce în ce mai des la prima echipă se numără Mario Balotelli şi Davide Santon. "Dispunem de doi tineri cu un potenţial ridicat, ca Balotelli şi Santon, dar nu trebuie să ne mulţumim cu atât, vom avea nevoie de patru sau cinci jucători ca aceştia în sezonul viitor. O echipă care priveşte în perspectivă are nevoie să-şi schimbe mentalitatea", a mai spus Mourinho.

Potrivit site-ului clubului, dintre cei 28 de jucători din lotul formaţiei Inter, 12 au vârste peste 30 de ani.

În acest sezon, Inter nu a trecut de optimile Ligii Campionilor, fiind eliminată de Manchester United. Formaţia milaneză nu a mai jucat finala Ligii Campionilor din 1972 şi a ajuns o singură dată în semifinalele acestei competiţii, în sezonul 2002-2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici