Mourinho nu ar refuza pe Manchester United

Antrenorul portughez al echipei italiene Internazionale Milano, Jose Mourinho, a declarat, într-un interviu acordat ESPN, că niciun tehnician nu ar putea refuza postul de manager al clubului Manchester United dar nu crede că Alex Ferguson se va retrage după sezonul 2009/2010.

15 afișări
Imaginea articolului Mourinho nu ar refuza pe Manchester United

Mourinho nu ar refuza pe Manchester United (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce antrenor ar spune «nu»? Nimeni nu ar putea spune aşa ceva. Manchester United aparţine unui grup mic de cluburi din lume pe care nimeni nu l-ar putea refuza. Dar, în primul rând, nu cred că va pleca în 2010. Cred că an după an este la fel, este exact aceeaşi persoană; sănătos, fericit... Deci, nu văd niciun motiv pentru care să renunţe. Şi vreau să continue, sper să meargă mai departe pentru că este bun", a spus Mourinho.

În presa din Anglia au apărut zvonuri că Alex Ferguson ar dori să se retragă din funcţia de manager al clubului Manchester United la sfârşitul sezonului 2009/2010, mai ales dacă va reuşi să câştige încă două titluri de campion al Angliei, depăşind astfel recordul de 18 reuşite al grupării FC Liverpool. Alex Ferguson antreneză formaţia Manchester United din 1986.

Mourinho crede că are multe puncte în comun cu Alex Ferguson. "Cred că avem unele puncte în comun; o ambiţie mare, dorinţă, o mare plăcere pentru fotbal. Faptul că are 70 de ani şi încă spune că îi face plăcere munca lui este exact sentimentul pe care îl am eu la 45. Mă uit spre anii mei, spre 60 şi cu siguranţă voi avea aceeaşi mentalitate pe care o am şi acum. O relaţie apropiată cu jucătorii şi cu suporterii echipei, deci, da, cred că avem câteva lucruri în comun, şi la fel, după meciuri, avem în comun faptul că ştim cum să pierdem şi ştim cum să câştigăm. De asta după cele 14 meciuri pe care le-am disputat între noi, Porto cu Manchester, Chelsea cu Manchester şi Inter cu Manchester, eu am câştigat, el a câştigat, am terminat la egalitate şi după meci respectul a fost acolo ca şi un sentiment de bine", a mai spus Mourinho.

Jose Mourinho, 46 de ani, este antrenorul formaţiei italiene Internazionale Milano de la începutul sezonul 2008/2009. Portughezul a mai antrenat formaţiile Benfica Lisabona, Leiria, FC Porto şi Chelsea Londra. În palmaresul lui Mourinho se regăsesc două titluri de campion al Portugaliei, o cupă a Portugaliei, Cupa UEFA şi Liga Campionilor, cu FC Porto, precum şi două locuri întâi în Premier League şi o cupă a Angliei cu Chelsea Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici