Mourinho, principalul favorit pentru preluarea funcţiei de selecţioner al Angliei

Fostul manager al echipei Chelsea Londra, Jose Mourinho, este, în opinia caselor de pariuri, principalul favorit la preluarea funcţiei de selecţioner al naţionalei Angliei, în cazul în care actualul tehnician, Steve McLaren, va rata calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008.

1 afișare
Imaginea articolului Mourinho, principalul favorit pentru preluarea funcţiei de selecţioner al Angliei

Mourinho, principalul favorit pentru preluarea funcţiei de selecţioner al Angliei

"Fostul manager al echipei Chelsea nu poate prelua o altă echipă din Premier League fără a pierde compensaţiile financiare de la londonezi, dar este ştiut faptul că îi place să trăiască în Anglia. Este de aşteptat ca Federaţia Engleză de Fotbal să se dispenseze de serviciile lui McLaren, în cazul în care necalificarea echipei la Euro va fi confirmată, iar astfel echipa naţională se va întoarce la un selecţioner străin", informează itv.com.

Cele mai multe case de pariuri îl văd pe Mourinho favorit, în timp ce Martin O'Neill, Luiz Felipe Scolari, Arsene Wenger şi Guus Hiddink sunt şi ei bine cotaţi.

Selecţionerul Rusiei, Guus Hiddink şi-a prelungit contractul cu doi ani şi este puţin probabil că acesta va risca să-l supere pe Roman Abramovici şi să preia naţionala Angliei.

Antrenorul Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, s-a aflat printre favoriţii presei engleze în ceea ce priveşte postul de selecţioner al Angliei, după plecarea suedezului Sven Goran Eriksson.

Totuşi, preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, Brian Barwick, îl susţine în continuare pe selecţionerul Steve McLaren, în ciuda înfrângerii din partida cu Rusia, scor 1-2, şi a şanselor foarte mici ca selecţionata insulară să se califice la turneul final al Campionatului European din 2008 din Elveţia şi Austria.

"Steve McLaren trebuie să facă faţă criticilor presei şi a fanilor, iar noi îl susţinem. Cu siguranţă avem nevoie de un ajutor extern, dar Steve trebuie să se concentreze asupra meciului decisiv cu Croaţia. Are susţinerea noastră. Tot timpul suntem în stare să ne calificăm singuri, dar să fim realişti, viitorul nu ne aparţine", a declarat Barwick.

În cazul în care Rusia, care se află la două puncte în spatele Angliei, şi cu un meci mai puţin disputat, va câştiga ultimele două partide cu Israel şi Andorra, iar Croaţia va obţine cel puţin un punct din întâlnirile cu Anglia şi Macedonia, atunci selecţionata insulară va rata calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008, pentru prima oară după 1984.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici