Mourinho: Sper ca totul să se termine cu bine pentru Adrian Mutu

Tehnicianul echipei Internazionale Milano, Jose Mourinho, care l-a antrenat pe Adrian Mutu la Chelsea, a declarat, sâmbătă, că speră ca totul să se termine cu bine pentru fotbalistul român, depistat pozitiv în Italia, informează site-ul oficial al clubului milanez.

21 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Sper ca totul să se termine cu bine pentru Adrian Mutu

Mourinho: Sper ca totul să se termine cu bine pentru Adrian Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu consider dopajul ceva extrem de negativ, cum este dopajul pentru creşterea randamentului sportiv. Însă fotbalul, şi nu numai, este plin de lucruri mărunte care sunt erori: de exemplu, iei un medicament pentru că eşti răcit, iei un medicament pentru o accidentare şi apoi apar probleme şi se vorbeşte de dopaj, dar aceste lucruri nu fac parte din adevărata semnificaţie a dopajului. Adevărata semnificaţie a dopajului este, în opinia mea, mărirea capacităţii de a evolua. Acesta este dopingul negativ. Însă astfel de lucruri se întâmplă, fac sportul puţin mai gri, iar cariera jucătorului devine la fel, mai gri. Sunt dubii, sunt lucruri mărunte, mici greşeli în farmacie, erori ale departamentului medical, ale jucătorului şi nu ştiu ce să spun despre acestea. Sper ca pentru Adrian să se poată rezolva această situaţie. Este un jucător bun, tânăr, cu familie şi copii, sper ca totul să se termine cu bine", a spus Mourinho.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină de două ori în acest an: prima dată în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oară, la zece zile distanţă, după un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping (WADA).

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici