Mourinho: Vreau să câştig Liga Campionilor a treia oară şi voi reuşi

Tehnicianul formaţiei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului turc Hürriyet, că vrea să câştige Liga Campionilor pentru a treia oară, cu o a treia echipă, şi este convins de reuşită.

111 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Vreau să câştig Liga Campionilor a treia oară şi voi reuşi

Mourinho: Vreau să câştig Liga Campionilor a treia oară şi voi reuşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-ar plăcea să câştig Liga Campionilor pentru a treia oară cu o a treia echipă, iar în acest mod numele meu va avea un loc special în istoria fotbalului. Voi reuşi acest lucru", a declarat Mourinho.

Mourinho a mai câştigat Liga Campionilor în 2004 cu FC Porto şi în 2009 cu Internazionale Milano.

El a vorbit şi despre faptul că la meciul cu FC Barcelona, din manşa secundă a Supercupei Spaniei, i-a băgat degetul în ochi secundului catalanilor, Tito Vilanova: "Fotbalul înseamnă emoţie şi uneori eşti provocat. În unele cazuri reacţionezi, în altele nu. Dar în cazul acesta, ei ne-au provocat. Da, probabil că am acţionat greşit, dar a fost ceva normal".

Pentru Mourinho nu este complicat să conducă un vestiar plin de vedete: "Jucătorii mă respectă. Ei se văd ca nişte vedete ale fotbalului şi mă văd şi pe mine la fel. Nu este uşor să conduci un astfel de vestiar dacă nu eşti la fel. Nu există nicio diferenţă de statut între mine şi ei".

El a afirmat că familia sa nu a fost una bogată, dar nici săracă şi că a avut parte de educaţia dorită şi a putut călători.

"Fotbalul este destinul meu. A fost mereu în viaţa mea. De exemplu, când m-am născut eu, tatăl meu era în teren şi când s-a născut fiica mea, eu eram în teren. Fotbalul este foarte important, iar soţia mea nu se supără. Soţiei mele nu-i place fotbalul. Ea s-a căsătorit cu Jose, nu cu Mourinho", a spus Mourinho.

Întrebat dacă a fost dezamăgit când a realizat că nu este un fotbalist bun, Mourinho a răspuns: "Nu am fost dezamăgit. Nu există o regulă care să spună că trebuie să fii bun în toate aspectele. Când aveam 14 sau 15 ani eram bun pentru fotbal, dar apoi m-am dus la facultate şi aveam două opţiuni: să fiu un fotbalist oarecare sau un antrenor extraordinar. Am ales a doua opţiune".

Jose Mourinho nu simte nicio presiune pentru că este foarte admirat, spune că este prietenos, în special cu cei mici şi consideră o exagerare faptul că femeile îl "adoră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici