Mourinho: Vreau să fiu singurul antrenor care câştigă LC cu trei echipe diferite

Tehnicianul formaţiei Internazionale Milano, Jose Mourinho, a declarat, sâmbătă seară, că sunt mai multe şanse să plece de la gruparea italiană decât să rămână şi a precizat că vrea să fie singurul antrenor care câştigă Liga Campionilor cu trei echipe diferite, informează La Repubblica.

79 afișări
Imaginea articolului Mourinho: Vreau să fiu singurul antrenor care câştigă LC cu trei echipe diferite

Mourinho, al treilea antrenor care a câştigat LC de două ori, cu echipe diferite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această bucurie mă şi întristează, dar trebuie să rămân calm pentru a evalua ceea ce este mai bine să fac în continuare. Ce şanse sunt să plec de la Inter? Mai mari decât cele de a rămâne. Mă număr printre cei trei antrenori care au câştigat Liga Campionilor cu două echipe diferite, vreau să fiu singurul care câştigă cu trei formaţii diferite", a spus Mourinho.

Jose Mourinho s-a declarat fericit că şi-a adus contribuţia la performanţele echipei Inter. "A fost un meci fantastic, Liga Campionilor era un vis pentru toţi. Sunt fericit că mi-am adus o mică contribuţie acestei mari familii care este Inter. Formaţia venise pregătită la Madrid, dar îmi era teamă de Van Gaal, pentru că el este fantastic în ceea ce priveşte pregătirea echipei. Diferenţa a fost făcută de detalii, intervenţia lui Julio Cesar, golurile lui Milito", a explicat el.

Mourinho a precizat că există aspecte care nu îi plac în fotbalul italian: "Sunt lucruri care nu îmi plac în fotbalul italian, care nu m-a tratat bine, dar îi mulţumesc fotbalului italian deoarece m-a făcut să cresc. Acum schimb drumul, dar pentru Inter este important că are un preşedinte ca Moratti".

Tehnicianul portughez Jose Mourinho a devenit, sâmbătă, al treilea antrenor din istorie care a câştigat Liga Campionilor de două ori, cu echipe diferite, FC Porto în 2004, respectiv Internazionale Milano în 2010.

Inter Milano, cu românul Cristian Chivu titular, a câştigat Liga Campionilor, învingând în finala de la Madrid, cu scorul de 2-0, echipa germană Bayern Munchen.

Datorită acestei performanţe, Mourinho a egalat performanţele lui Ernst Happel (Feyenoord 1970 şi Hamburger SV 1983) şi Ottmar Hitzfield (Borussia Dortmund 1997, Bayern 2001), care erau singurii tehnicieni câştigători ai principalei competiţii europene cu două echipe diferite.

Jose Mourinho a mai câştigat Liga Campionilor, în 2004, cu formaţia portugheză FC Porto.

Adversarul lui Mourinho din finala de sâmbătă, antrenorul echipei Bayern Munchen, Louis van Gaal, a câştigat Liga Campionilor cu Ajax Amsterdam, în 1995.

Mourinho şi Van Gaal au colaborat la FC Barcelona, tehnicianul portughez formându-se alături de olandez.

Palmaresul lui Jose Mourinho mai include două titluri în Portugalia, cu FC Porto (2003 şi 2004), două în Anglia, cu Chelsea (2005 şi 2006) şi două în Italia, cu Inter Milano (2009 şi 2010). De asemenea, Mourinho a câştigat Cupa UEFA cu FC Porto, în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici