MTS şi FR Baschet au lansat programul "Sport până la miezul nopţii"

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Baschet au lansat, marţi, programul "Sport până la miezul nopţii", care se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară şi care face parte din campania "România în mişcare"

3 afișări

Proiectul constă într-o serie de copetiţii de baschet, pe diverse categorii de vârstă, ateliere de sport, precum şi promovarea mişcării într-un cadru organizat. Astfel, primul eveniment din cadrul acestui program se va desfăşura în perioada 3-6 iunie, la Stadionul Tineretului, din Bucureşti.

La deschiderea oficială, care va avea loc miercuri, de la ora 20.00, va participa şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Ministrul a declarat, într-o conferinţă de presă, că acest program este preluat după modelul unuia din Statele Unite ale Americii şi are ca scop atragerea tinerilor către sport şi combaterea consumului de droguri şi a violenţelor. "Vrem să lansăm un proiect unic în România, intitulat «Sport până la miezul nopţii», pentru că astfel de proiecte au dat roade şi în alte ţări, iar dacă ne uităm la statisticile celui din Statele Unite putem vedea că foarte mulţi tineri au fost atraşi să facă mişcare şi a fost redus consumul de droguri şi violenţa de pe străzi. Acest proiect este unul potrivit pentru tinerii din România şi se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară. Îi vom avea alături de noi atât pe preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, cât şi pe alţi sportivi. Voi juca şi eu, mâine seară, baschet şi poate reuşim să găsim prin acest mod posibilitatea de a atrage cât mai mulţi tineri către sport", a spus ministrul.

Monica Iacob Ridzi a prezentat şi alte proiecte ale FR Baschet cu care doreşte să atragă copii către acest sport încă de la vârste fragede: "Federaţia de baschet are mai multe proiecte prin care încearcă să pregătească viitorii sportivi de performanţă, iar printre acestea se numără dotarea grădiniţelor cu coşuri de baschet în miniatură, special concepute pentru copii între 3 şi 6 ani. Este important ca încă de mici copiii să încerce să facă primii paşi spre ceea ce înseamnă sportul de performanţă. Baschetul este un sport care ne permite să-l practicăm şi în aer liber şi atunci am fost de acord să aprob un campionat naţional de streetball. Am mare încredere că acest campionat va atrage spre sport foarte mulţi tineri şi nu numai".

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a afirmat că streetball-ul este cel mai potrivit sport pentru programul "Sport până la miezul nopţii". "Sperăm ca împreună să facem ceea ce ar fi trebuit de mult, să aducem în prim plan sănătatea copiilor noştri şi sănătatea naţiunii. Vom avea astfel de acţiuni atât în Bucureşti cât şi la Iaşi, Galaţi, Cluj, Târgovişte şi Timişoara. Prin acest program, tinerii vor putea juca baschet la sutele de panouri pe care le-am instalat deja în toată ţara. Cred că streetball-ul este cel mai potrivit pentru această campanie. Îi mulţumim doamnei ministru pentru felul în care ne susţine şi pentru că a aprobat şi înfiinţarea campionatului naţional de streetball", a spus Carment Tocală.

Căpitanul echipei naţionale de baschet masculin, Virgil Stănescu, a declarat că înainte de a ajunge jucător profesionist a pracicat baschetul în aer liber. "Pentru mine acest program nu reprezintă o necunoscută, pentru că fac acest lucru în fiecare vară. Aşa m-am şi apucat de baschet, jucând în aer liber în anii de liceu. Până la vârsta de 17 ani am practicat acest sport în curtea şcolii sau pe ştrand. Aş vrea să organizez şi tabere pentru copii pentru a avea şi ei ocazia să se antreneze alături de jucători profesionişti, lucru pe care şi eu mi-l doream la vârsta lor. Vrem să îi împingem puţin de la spate către sport şi să mai lase calculatoarele măcar pentru o oră pe zi. Nu este un mod mai frumos de a-ţi încheia ziua decât să scapi de stres seara târziu prin puţină mişcare. Acest lucru nu este valabil numai pentru copii, ci şi pentru oamenii mai în vârstă", a declarat Stănescu.

De asemenea, căpitanul naţionalei României de baschet feminin, Cristina Ciocan Gamalez, consideră că programul "Sport Până la miezul nopţii" este unul potrivit. "Eu nu am început baschetul pe terenurile de afară, însă, după ce m-am apucat de acest sport, acolo, în curtea şcolii, am reuşit să-mi îmbunătăţesc stilul de joc, evoluând împotriva băieţilor. Pentru fete este foarte important să aibă curajul să meargă oriunde şi să joace împotriva băieţilor. Acest proiect mi se pare excepţional!", a spus sportiva.

Monica Iacob Ridzi a explicat şi modul în care încearcă să îl convingă pe Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, că sportul în şcoli este necesar: "Eu mă întâlnesc cel puţin o dată pe săptămână cu doamna Ecaterina Andronescu şi am întrebat-o de fiecare dată dacă a luat decizia finală în ceea ce priveşte mărirea numărului orelor de sport în şcoli. Am discutat cu dumneaei şi despre cluburile sportive şcolare, iar acestea urmează să fie descentralizate şi vor fi preluate de către consiliile locale şi primării. Am insistat pe o colaborare foarte bună între cluburile sportive municipale şi cele şcolare, pentru că dacă ne dorim performanţă trebuie să începem să-i pregătim pe copii din şcoli. Următorul punct pe agenda mea de discuţii cu doamna ministru al Educaţiei va fi în legătură cu porţile curţilor şcolilor care ar trebui să stea deschise pentru copii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici