Mulţescu, despre posibila rămânere a Sportului în Liga I: Se face dreptate, Dumnezeu nu doarme

Fostul antrenor al echipei Sportul Studenţesc, Gheorghe Mulţescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că s-ar face dreptate dacă echipa bucureşteană ar rămâne în Liga I în cazul în care formaţiile FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, ce nu au primit licenţa pentru sezonul viitor, vor fi retrogradate.

128 afișări
Imaginea articolului Mulţescu, despre posibila rămânere a Sportului în Liga I: Se face dreptate, Dumnezeu nu doarme

Mulţescu, despre posibila rămânere a Sportului în Liga I: Se face dreptate, Dumnezeu nu doarme (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"S-a făcut dreptate, Dumnezeu nu doarme. Sportul a avut cel mai ofensiv joc dintre toate echipele, mă bucur pentru Sportul, pentru că a fost privată de multe puncte de greşelile arbitrilor. În 2006, când Sportul a fost retrogradată, a fost o situaţie similară, aşa că mă bucur că a rămas în Liga I, s-a întors roata", a spus Mulţescu.

Gheorghe Mulţescu se află în Turcia unde negociază preluarea unei echipe, dar nu exclude revenirea în Liga I. "Acum sunt în Turcia, am avut o discuţie şi în Emiratele Arabe Unite, aşa că e greu să mă întorc. Dacă voi avea un proiect serios, atunci mă voi gândi. Eu am venit în iarnă la Sportul pe bază sentimentală", a excplicat Mulţescu.

Contactat de MEDIAFAX, finanţatorul Sportului, Vasile Şiman, nu a dorit să comenteze decizie Comisiei de Apel. "Nu pot să comentez decizii care nu au legătură directă cu Sportul. Momentan nu am primit nicio hârtie prin care să fim anunţaţi asta", a subliniat Şiman.

Vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, locul 15, nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul Universităţii Craiova, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datorii la buget.

Cele două cluburi au primit licenţa din partea comisiei de primă instanţă, dar directorul de licenţiere din cadrul FRF a făcut apel. Potrivit lui Duru, Craiova nu a primit licenţa "din cauza datoriilor restante către angajaţi şi bugetul statului şi pentru încălcarea articolului 11 privind calitatea de membru afiliat la FRF" şi gruparea olteană a făcut apel la această decize.

Conform unor surse din cadrul FRF, FC Timişoara şi Gloria Bistriţa ar putea rămâne în prima ligă dacă membrii Comitetului Executiv al FRF, care au atribuţii în acest sens, vor acorda o excepţie, însă timişorenii nu vor putea participa în cupele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici