Mulţescu: Ştiu că doi conducători sunt în audieri, noi încercăm să-i protejăm pe jucători

Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Gheorghe Mulţescu, a declarat, marţi, că încearcă să-i protejeze pe jucători, deoarece mai sunt meciuri de disputat în acest an, după ce acţionari ai clubului au fost ridicaţi de procurorii DIICOT Ploieşti şi duşi la audieri.

74 afișări
Imaginea articolului Mulţescu: Ştiu că doi conducători sunt în audieri, noi încercăm să-i protejăm pe jucători

Gheorghe Mulţescu (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"Ştiu doar că doi dintre conducătorii noştri sunt în audieri. Vom vedea ce va fi când vor ieşi. Noi încercăm să-i protejăm pe jucători, să-i ţinem departe pentru că mai avem de jucat în acest an. Sunt frământări, e criza asta şi fotbalul fără bani nu se poate. Banii trebuie să vină de la oameni de afaceri, însă au şi ei probleme, iar perspectiva nu este roz", a declarat Mulţescu.

Întrebat dacă va rămâne la Patrolul, Mulţescu a răspuns: "Discutăm după finalul turului".

Mulţescu a participat, marţi, la Gala Premiilor Fanatk, unde a primit premiul special pentru fotbal-spectacol. "Este un premiu care marchează peste 30 de ani de antrenorat şi în toţi aceşti ani am reuşit să antrenez un fotbal-spectacol şi să mulţumesc suporterii. Cel mai important este să joci şi să antrenezi pentru suporteri. Ei sunt judecătorii supremi", a menţionat Mulţescu.

Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Marius Bucuroiu, şi fraţii Daniel şi Nicolae Capră, toţi trei acţionari ai clubului, au fost ridicaţi de procurorii DIICOT Ploieşti şi duşi la audieri, în dosarul privind gruparea suspectată de evaziune, cu prejudiciu de 15 milioane de euro.

În acest dosar, în care anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 15.400.000 de euro, 19 persoane au calitatea de suspecţi. Printre acestea se numără şi soţiile lui Daniel Capră şi Nicolae Capră, despre care procurorii susţin că deţin societăţi comerciale prin care ar fi fost derulate operaţiuni financiare fictive. Cele două se află la sediul DIICOT Ploieşti, unde au loc audierile în acest dosar şi unde ar urma să fie duse şi alte persoane suspectate în acest caz.

Fraţii Daniel şi Nicolae Capră sunt principalii acţionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, făcând parte şi din Consiliul de Administraţie al clubului - Daniel Capră ca preşedinte, iar Nicolae Capră ca membru. Din Consiliul de Administraţie al FC Petrolul Ploieşti mai face parte, ca membru, şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este şi el acţionar.

Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, care aparţinea, în documente, Societăţii Comerciale F.C. Petrolul Ploieşti SA, deţinută, ca acţionar majoritar, de Federaţia Sindicatelor Libere din Petrol şi la care erau acţionari, cu cîte o acţiune, şi Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru. Societatea era susţinută în cea mai mare parte din bani publici proveniţi de la bugetul municipiului Ploieşti.

Direcţia Generală Antifraudă este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate în acest dosar, conform unor surse lucrătorii Antifraudă ridicând, anterior, în mai multe rânduri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploieşti.

În acest dosar, procurorii DIICOT au făcut, marţi, percheziţii la 25 de adrese din Bucureşti şi judeţele Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu şi Brăila, la membrii grupării suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală şi din care fac parte 19 persoane.

La Buzău, poliţiştii, coordonaţi de procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti al DIICOT, au percheziţionat sediul unei societăţi comerciale despre care anchetatorii au informaţii că ar fi implicată în ingineriile financiare ale fraţilor Capră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici