Mureşan: În regulament scrie clar, dacă un oficial e lovit, oaspeţii câştigă la masa verde

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a sosit, vineri, la sediul LPF, unde sunt analizate incidentele de la derbiul clujean, şi a reafirmat faptul că echipa sa trebuie să câştige la masa verde partida cu Universitatea Cluj.

200 afișări
Imaginea articolului Mureşan: În regulament scrie clar, dacă un oficial e lovit, oaspeţii câştigă la masa verde

Iuliu Mureşan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă se va lua o decizie azi, dar, în final, tot ar trebui să se ia. Sper să fie o decizie corectă, pentru că e una singură. În regulament scrie clar, dacă un oficial e lovit, echipa oaspete câştigă la masa verde cu 3-0. Dacă nu va fi aşa, ne vom duce la TAS, noi am pregătit deja dosarul", a spus Mureşan.

El a precizat că formaţia CFR Cluj nu ar accepta rejucarea partidei întrerupte în mintul 27, dar regulamentul nu permite aşa ceva. "Nu am dori să se rejoace meciul, regulamentul nu prevede rejucarea unei partide. Sigur, cei de la U Cluj ar dori să se rejoace, eventual de la 1-0 pentru ei. Dar asta nu e posibil. Deocamdată, ei au greşit foarte grav, nu au asigurat protecţia oficialilor. A fost o debandadă totală acolo. Erau 10-12 persoane care erau străine de fotbal şi care făceau scandal. Am adus şi probe video. Cadu a fost lovit de un masor şi de un individ care e taximetrist şi care nu ştiu cum a primit un ecuson de acces general. Sunt curios cum o să răspundă cei de la «U» Cluj la asta. În acelaşi timp, directorul domnului Walter, domnul Tocaci, l-a scuipat pe Cadu, o fi o manieră de director la o firmă de gunoaie. Normal, un director nu ar trebui să se comporte aşa", a mai spus oficialul CFR-ului.

El a explicat că arbitrul Alexandru Tudor nu avea de ce să elimine cinci jucători ai formaţiei CFR Cluj: "La vestiare nu a fost un conflict, majoritatea jucătorilor noştri a stat pe teren. De la noi, pe tunel au mers cinci jucători, trei rezerve şi doi titulari. Deci nici acea chestie că trebuia să ne dea cinci roşii nu ţine, pentru că erau doar doi titulari şi nu se putea întrerupe. Tudor aşa a apreciat, probabil s-a speriat să nu degenereze totul. Tot scandalul a început pentru că două persoane l-au lovit pe Cadu."

Totuşi, CFR Cluj doreşte să câştige toate partidele rămase în Liga I pentru a nu depinde de decizia LPF în acest caz. "Sper să nu depindem de această idee a comisiei, să câştigăm cele trei meciuri rămase şi să fim campioni. Ar fi cel mai bine şi cel mai onorabil pentru noi. Nu aş fi vrut niciodată să ajungem să câştigăm la masa verde, dar nu e vina noastră. Nu am lua campionatul pe nedrept, scorul era 1-0 pentru noi şi meciul curgea în favoarea noastră. Penaltiul a fost clar, Cristea l-a lovit pe Mureşan cu piciorul şi e penalti. Comparaţi-l cu cel de aseară şi o să vedeţi că e de zece ori penalti", a adăugat Mureşan.

Comisia de Disciplină a LPF a început să judece cazul la ora 13.00, la sediul ligii fiind prezenţi Iuliu Mureşan, Felix Grigore, Mircea Bornescu şi Alexandru Tudor.

Comisia de Disciplină i-a citat pe reprezentanţii celor două cluburi, pe observatorul LPF Gheroghe Nedelescu, pe supervizorul Alexandru Boc şi pe arbitrul Alexandru Tudor.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, din cadrul etapei XXXI-a a Ligii I, a fost întrerupt, marţi, în minutul 27 de arbitrul Alexandru Tudor după izbucnirea unui conflict general între jucătorii celor două echipe.

În momentul întreruperii jocului, CFR Cluj conducea cu scorul de 1-0 prin golul marcat din penalti de Ricardo Cadu.

Imediat după marcarea golului, căpitanul oaspeţilor, Cadu, s-a bucurat în faţa fanilor echipei Universitatea Cluj, aflaţi în peluza din spatele porţii lui Mircea Bornescu. Acesta din urmă a fugit după Cadu şi l-a izbit violent. Cei doi au fost cu greu stăpâniţi de ceilalţi coechipieri. Arbitrul Alexandru Tudor a decis eliminarea lui Cadu şi Bornescu, însă conflictul a continuat în drumul spre vestiare, portughezul fiind lovit în abdomen de un steward şi în cap de către masorul Liviu Ciucă. În cele din urmă, Alexandru Tudor ca meciul să nu se reia.

După aceste incidente, masorul Liviu Ciucă a fost dat afară de la Universitatea Cluj.

Un suporter al Universităţii Cluj, Tripon Gabriel, a fost identificat, miercuri, ca fiind a doua persoană care l-a lovit pe fundaşul Ricardo Cadu, pe tunelul de la vestiare al Cluj Arena, în timpul incidentelor de la derbiul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici