Murray şi Răducanu, victorii în turul inaugural la Indian Wells

Britanicul Andy Murray a avut parte de un nou maraton de tenis în primul tur la Indian Wells, cu o nouă revenire spectaculoasă, în timp ce Emma Răducanu a trecut în primul act de o adversară complicată, la aproape 2 luni de la ultimul meci al ei în circuit, la Australian Open.

148 afișări
Imaginea articolului Murray şi Răducanu, victorii în turul inaugural la Indian Wells

Murray şi Răducanu, victorii în turul inaugural la Indian Wells

Murray (55 ATP) a reuşit un as la mingea de meci, pentru a trece de argentinianul Tomas Etcheverry (61 ATP), cu 6-7(5), 6-1, 6-4, în cea mai recentă dintr-o serie de reveniri impresionante ale scoţianului, care pare a nu avea vârstă.

"Am luptat din greu. Chiar vreau să profit la maximum de aceşti ultimi ani pe care îi am", a declarat Murray, în vârstă de 35 de ani, după disputa de trei ore şi 12 minute.

"Am reuşit să mă lupt în câteva meciuri brutale. A fost cu adevărat incredibil.

"Nu vreau să se oprească (tenisul n.r.). Ştiu că se va întâmpla la un moment dat, dar cât timp merge aşa, ar fi bine să mă bucur de asta."

Murray a cedat primul set într-un tiebreak strâns, iar nemulţumirea faţă de jocul său şi faţă de unele din deciziile sistemului electronic de monitorizare a liniilor l-au afectat vizibil.

Dar, a revenit cu ajutorul forehand-ului său puternic, în setul al doilea pentru a forţa un decisiv.

Meciul s-a decis apoi după un game maraton la 4-4, în setul al treilea, în care Murray a avut 5 mingi de break, iar Etcheverry două şanse de a-şi valorifica serviciul. Britanicul şi-a asigurat avantajul şi a închis apoi partida la a doua minge de meci.

Cel de-al şaselea as al meciului a consfinţit victoria lui Murray, care a ajuns la 7-0 în meciurile cu set decisiv din acest an.

Urmează o întâlnire cu spaniolul Pablo Carreno Busta în turul al doilea, sâmbătă, iar Murray, triplu campion de Grand Slam, a declarat că este la fel de înfometat de victorie ca întotdeauna.

"Mă simt în continuare extrem de motivat, încă mă bucur de competiţie şi de toată munca depusă", a spus el.

Mai devreme, joi noaptea, compatrioata lui Murray, Emma Răducanu (77 WTA) a revenit de la un break în ambele seturi pentru a o învinge pe Danka Kovinic (62 WTA) cu 6-2, 6-3 şi pentru a-şi lua revanşa faţă de muntenegreanca care a învins-o la Australian Open 2022.

Participarea ei la Indian Wells nu a fost certă. Accidentarea la încheietura mâinii, care a forţat-o să-şi închidă sezonul mai devreme, anului trecut, a apărut din nou şi, după ce s-a retras de la un turneu demonstrativ înainte de turneu, se părea că nu va concura deloc.

După ce a fost condusă cu 2-0, a început să-şi găsească ritmul cu forehandul şi a încheiat primul set de 33 de minute cu un al doilea as la serviciu.

Povestea s-a repetat şi în setul al doilea, unde a fost din nou condusă cu 2-0, înainte de a-şi reveni şi de a avansa în turul al doilea, unde o va înfrunta pe poloneza Magda Linette.

"Sunt fericită că am rămas în joc", a declarat Răducanu. "Să fii cu un break în urmă este dificil, desigur, dar cred că din punct de vedere mental am luat punct cu punct".

Ea a spus că s-a bucurat să joace pe ceea ce ea a numit unul dintre terenurile sale preferate.

"Sunt atât de fericită că am reuşit să trec şi sper să mai joc un meci în faţa voastră", a spus ea.

Elveţianul Stan Wawrinka, de trei ori campion de Grand Slam, a revenit învingător în competiţie după o absenţă de patru ani, iar australianul Thanasi Kokkinakis a avansat pentru a stabili o întâlnire cu principalul favorit, Carlos Alcaraz.

A fost sfârşitul drumului pentru campionul din 2019, Dominic Thiem, care a irosit mai multe şanse de a trece de veteranul francez Adrian Mannarino, înainte de a fi învins cu 4-6, 6-4, 7-6(5).

La feminin, Sofia Kenin a învins-o pe Sloane Stephens cu 6-4, 6-1, într-o luptă între foste campioane de Grand Slam. Ea s-a alăturat compatrioatei sale americane Madison Brengle şi cehoaicelor Marketa Vondrousova şi Karolina Muchova în turul al doilea.

Dalma Galfi, care a pierdut în ultimul tur al calificărilor, dar a fost înlocuitoarea de ultimă oră a Tamarei Korpatsch, a surprins-o pe Danielle Collins, fostă finalistă la Australian Open, cu 6-4, 6-4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici