Mutu l-a ajuns pe Toni în clasamentul "all-time" al golgheterilor Fiorentinei

Atacantul Adrian Mutu a reuşit golul prin care Fiorentina a remizat, sâmbătă, în deplasare, cu Bologna, scor 1-1, şi l-a ajuns astfel pe Luca Toni, acum la Bayern Munchen, în clasamentul all-time al golgheterilor formaţiei din Florenţa, cu 47 de goluri înscrise în Serie A, informează violanews.com.

136 afișări
Imaginea articolului Mutu l-a ajuns pe Toni în clasamentul "all-time" al golgheterilor Fiorentinei

Mutu l-a ajuns pe Toni în clasamentul "all-time" al golgheterilor Fiorentinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu cele cele 47 de goluri marcate în tricoul viola, în cele 82 de partide disputate în Serie A de la sosirea la Florenţa până în prezent, Adrian Mutu îl egalează pe fostul său coechipier Luca Toni în clasamentul marcatorilor Fiorentinei din toate timpurile.

Adrian Mutu la Fiorentina

Mutu îl are acum în vizor pe Giuseppe Virgili, de care îl mai despart doar opt reuşite (55 de goluri)", notează site-ul italian, citând Corriere dello Sport.

În fruntea ierarhiei all-time a golgheterilor formaţiei din Florenţa se află argentinianul Gabriel Omar Batistuta, care a marcat 168 de goluri în cele nouă sezoane (1991-2000) petrecute la AC Fiorentina.

Adrian Mutu are în total 106 goluri marcate în toate competiţiile la toate echipele din Italia la care a evoluat.

Portarul Bolognei, Emiliano Viviano, fost junior al echipei Fiorentina, a declarat că internaţionalul român Adrian Mutu a demonstrat, la meciul de sâmbătă din prima etapă a Serie A, că este "un campion", chiar dacă nu este sută la sută apt din punct de vedere fizic: "Mutu este un campion care, chiar şi atunci când nu este la sută la sută din capacitate, poate să fi decisiv. Decarul Fiorentinei a avut o posibilitate bună de gol, pe care nu a ratat-o".

Atacantul român a început meciul Bologna - AC Fiorentina, de sâmbătă, din postura de rezervă, fiind introdus pe gazon în minutul 46, în locul lui Jovetici. Internaţionalul român în vârstă de 30 de ani a înscris în minutul 64, cu un şut de la 15 metri din demivole, aproape de vinclul porţii apărate de Viviano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici