Mutu, locul 55 în clasamentul marcatorilor din 2008

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, se află pe locul 55 în clasamentul celor mai buni marcatori pentru echipele naţionale şi în competiţiile internaţionale la nivel de cluburi, se arată într-un clasament publicat miercuri de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

11 afișări
Imaginea articolului Mutu, locul 55 în clasamentul marcatorilor din 2008

Mutu, locul 55 în clasamentul marcatorilor din 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mutu, care în 2008 a înscris opt goluri (două pentru naţională şi şase în cupele europene), se află la egalitate cu francezul Karim Benzema, cu bulgarul Dimităr Berbatov şi cu brazilianul Thiago Neves Augusto.

Atacantul formaţiei VfB Stuttgart, care a reuşit şapte goluri (două la naţională şi cinci în cupele europene), este la egalitate cu norvegianul Steffen Iversen, cu olandezul Dirk Kuyt, cu croatul Ivica Olici şi cu italianul Luca Toni.

Primele zece locuri în ierarhia celor mai buni marcatori în anul 2008 sunt ocupate de următorii jucători:

1. Leandson Dias da Silva (Al-Muharraq SC Manama/Brazilial) 19 goluri

2. Ahmad Saad Ajab Al-Azemi (Al-Qadisiya SC Kuwait-City/Kuwait) 15

3. Miroslav Klose (Bayern Munchen/Germania) 15

4. Luton Shelton (Valerenga Oslo/Jamaica) 14

5. Samuel Eto'o (FC Barcelona/Camerun) 14

6. David Villa (FC Valencia/Spania) 13

7. Aleksandar Durici (Singapore Armed Forces FC/Singapore) 13

8. Washington Sebastian Abreu (River Plate/Uruguay) 13

9. Ismael Bangoura (Dinamo Kiev/Guinea) 12

10. Flavio da Silva Amado (Al-Ahly Cairo/Angola) 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici