Mutu, locul 9 în topul jucătorilor decisivi de la Euro-2008

Atacantul român Adrian Mutu ocupă locul 9 în clasamentul jucătorilor decisivi de la Campionatul European din Elveţia şi Austria, prezentat de cotidianul The Sun, în ediţia de luni, şi în care pe prima poziţie se află portughezul Cristiano Ronaldo.

20 afișări
Imaginea articolului Mutu, locul 9 în topul jucătorilor decisivi de la Euro-2008

Mutu, locul 9 în topul jucătorilor decisivi de la Euro-2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zeci de vedete vor juca în Austria şi Elveţia, dar doar câteva vor deveni adevăraţii eroi. Am ales principalele ameninţări de la acest turneu - jucătorii care pot aduce victoria ţărilor lor. Indiferent că sunt fotbalişti la marcaj sau coordonatori de joc, aceştia sunt oamenii cheie ai fiecărei echipe care poate decide destinul trofeului", îşi explică jurnaliştii de la The Sun alegerea celor 10 fotbalişti din "Top 10 Euro matchwinners".

The Sun scrie despre Mutu că este jucătorul în care naţionala României îşi pune speranţele pentru "a scăpa din grupa morţii". "Când nu e în cea mai bună formă, atacantul Fiorentinei este un lux care nu e necesar. Însă dacă Mutu va ajunge la forma sa de vârf devastatoare, echipa sa şi-ar putea surprinde adversarii din superba grupă C", notează jurnalul englez.

În top apar şi jucători ai adversarelor României în grupa C a Campionatului European, Franţa, Italia şi Olanda. Astfel, francezul Franck Ribery ocupă locul 4, italianul Luca Toni se află pe poziţia 5, iar olandezul Ruud van Nistelrooy se clasează pe locul 6.

Primele trei poziţii sunt ocupate de Cristiano Ronaldo, spaniolul Fernando Torres şi germanul Michael Ballack.

The Sun i-a inclus în ierarhia jucătorilor decisivi şi pe croatul Luka Modrici (locul 7), suedezul Zlatan Ibrahimovici (locul 8) şi rusul Andrei Arşavin (locul 10).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici